News Flash:

Vesti bune pentru pacienti: Computer Tomograf nou la Spitalul Judetean de Urgenta Deva

11 Noiembrie 2013
1327 Vizualizari | 0 Comentarii
computer tomograf1
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva va fi utilat cu un computer tomograf de ultimă generaţie, aparatul, în valoare de 400.000 de euro, fiind achiziţionat din fonduri ale Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie ce administrează unitatea medicală.

Contractul de achiziţie a echipamentului medical a fost semnat luni între conducerea unităţii medicale şi firma care a câştigat licitaţia electronică organizată de spitalul judeţean.

'Noul computer tomograf este foarte performant şi a fost cumpărat în urma unei licitaţii electronice la care au participat mai mulţi producători de marcă din lume. Am dorit ca procedura de achiziţie să fie una extrem de transparentă pentru că aparatul este scump. În circa o lună şi jumătate aparatul va fi montat şi va deveni funcţional', a declarat pentru AGERPRES managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Călin Laza.

Computerul tomograf poate împărţi fiecare centimetru investigat în 16 bucăţi (slice), ceea ce va permite observarea, în detaliu, a fiecărui fragment pe care medicul doreşte să-l analizeze.

Managerul instituţiei medicale apreciază că echipamentul va putea fi folosit pentru diagnosticarea pacienţilor începând cu 1 ianuarie 2014.

Punerea în funcţiune a noului computer tomograf va aduce spitalului o economie lunară de circa 30.000 de lei, deoarece unitatea medicală nu deţine un asemenea aparat şi era nevoită să deconteze unei firme private costurile cu investigaţiile imagistice efectuate la bolnavi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006336 (s)