News Flash:

Directori ai ABA Banat si angajati din mai multe departamente, trimisi in judecata de procurorii DNA

17 Septembrie 2021
217 Vizualizari | 0 Comentarii
ABA

Procurorii DNA au decis, joi, trimiterea in judecata a mai multor directori ai Administratiei Bazinale de Apa Banat pentru fapte de coruptie. Cinci persoane sunt acuzate ca au contribuit la achizitionarea de echipamente nenecesare la preturi supraevaluate. 

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Luci Ervin, la data faptei director al Administratiei Bazinale de Apa (A.B.A.) Banat, in prezent director adjunct in cadrul A.B.A. Banat, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu. 

De asemenea, au mai fost trimisi in judecata: 

GAL AURICA MARIA, la data faptei director economic in cadrul A.B.A. Banat,

SIRBU VASILE, la data faptei consilier juridic in cadrul A.B.A. Banat, 

MANGU (fosta Popescu) OLIVIA GABRIELA, la data faptei angajat al Biroului Achizitii din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor (S.G.A.) Timis (subunitate a A.B.A. Banat),

VRASMAS ELENA – SIMONA la data faptei economist in cadrul Biroului Achizitii S.G.A. Timis, (subunitate a A.B.A. Banat),

pentru comiterea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

”Inculpatul Luci Ervin, in calitate de director al A.B.A. Banat, cu incalcarea prevederilor legale, ar fi aprobat, fara o necesitate reala, efectuarea mai multor achizitii directe de produse (echipamente de protectie, scule si materiale sanitare), de la o societate comerciala agreata, la preturi supraevaluate. In demersul sau infractional, ce ar fi avut loc in perioada mai – iulie 2013, inculpatul Luci Ervin ar fi beneficiat si de ajutorul celorlalti inculpati care au avizat documentele justificative ale achizitiilor”, a transmis DNA. 

Potrivit procurorilor, achizitiile respective, in valoare totala de 599.332 lei, au fost posibile deoarece, prin actiunile lor, inculpatii ar fi divizat un contract in mai multe parti distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitatiei publice.

A.B.A. Banat ar fi platit in mod nejustificat pentru aceste achizitii suma de 599.332 lei (inclusiv TVA), suma ce reprezinta prejudiciu adus bugetului institutiei publice, intreaga cheltuiala fiind efectuata fara baza legala. 

Corelativ, ca urmare a incheierii si derularii cumpararilor directe susmentionate s-ar fi creat pentru societatea agreata un folos nepatrimonial necuvenit in valoare de 207.731 lei (inclusiv TVA).

In cauza s-au dispus masuri asiguratorii fata de cei cinci inculpati.

Conducerea A.B.A. Banat a comunicat ca nu se constituie parte civila in cauza.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timis cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza, scrie news.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 22 queries | Mysql time :0.045852 (s)