News Flash:

Administratia judeteana ia in calcul rezilierea contractului de reabilitare a drumului de legatura dintre Timisoara si A1, prin Dumbravita si Giarmata

17 Septembrie 2021
434 Vizualizari | 0 Comentarii
asfaltare

Extinderea la patru benzi a drumului judetean 691, dintre Timisoara si autostrada A1 e serios intarziata, iar in ciuda semnalelor transmise de conducerea Consiliului Judetean Timis spre firma constructoare, santierul nu avanseaza asa cum trebuie. S-a ajuns in situatia in care saptamana viitoare se va discuta despre rezilierea contractului. Din pacate, o asemenea decizie vine la pachet cu o posibila pierdere a finantarii europene.

”Aceasta lucrare (n.r. Giarmata) este una dintre cele mai problematice pe care le avem la ora actuala. Procedura de licitatie nu ne poate garanta ca firma isi va face treaba. Eu stiu  ca firma are si ceva dificultati, are si cateva procese. Mai sunt si alte lucrari, tot cu aceasta firma, un drum judetean intre Sanmartinul Sarbesc si Maghiar, unde i-am pus sa scoata tot si sa puna din nou asfaltul, pentru ca lucrarea nu era de calitate”, spune Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Daca despre portiunea din Dumbravita Nica acuza administratia timisoreana ca nu-i preda drumul care are instalata alimentarea pentru troleibuze, pentru partea de la sensul giratoriu spre centura nu mai exista niciun alt motiv pentru intarziere, ceea ce a admis, joi, si Nica.

„Este o firma care pare ca nu are capacitate financiara, contractul fost semnat in 2019. Noi incercam sa mobilizam firma, dar daca reziliem contractul este posibil sa pierdem finantarea. Asta ar insemna jumatate de an de proceduri, punand in pericol finantarea, sau continuam acest joc de-a soarecele si pisica cu firma. Am dat un ultimatum constructorului sa vad mobilizare concreta pana la sfarsitul lunii, in caz contrar luam in calcul rezilierea contractului, cu toate consecintele de rigoare. Din pacate, asta nu o sa insemne ca vom circula mai bine, dar luam in calcul rezilierea”, a declarat presedintele CJT.

Aceasta reziliere comporta si un risc mare, prelungirea unei noi licitatii, la pachet cu pierderea finantarii europene.

”Poate sa insemne si pierderea finantarii, pentru ca noi avem termen pana in 2023 sa finalizam proiectul. Nu se poate trece de acest termen. In consecinta, daca reziliem contractul si avem o licitatie cu contestatii, atunci am putea pierde finantarea”, a admis Nica.

Din pacate, se pare ca firma constructoare care se ocupa de proiect, are ceva probleme, spune seful CJT, el a mai amintit si de o lucrare efectuata de aceiasi firma, unde a fost ceruta inlocuirea asfaltului, pentru ca lucrarea ar fi fost de slaba calitate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005657 (s)