News Flash:

Va accepta Gabriela Firea functia de premier? Ce spune primarul Capitalei

13 Iunie 2017
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriela firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca nu ar accepta functia de premier in cazul in care liderul social democrat Liviu Dragnea i-ar propune acest lucru.
"Nu" a fost raspunsul scurt pe care l-a dat primarul general, la o intrebare adresata de reprezentantii presei.
Pe de alta parte, Firea si-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu premierul Sorin Grindeanu, dar a mentionat ca nu a avut o intalnire cu acesta, in ciuda intentiei anuntate de catre seful Guvernului.
"Am vazut si eu pe anumite canale de televiziune ca ar fi afirmat ca ma va contacta. Nu s-a intamplat acest lucru. Eu raman un om al dialogului, putem sa discutam absolut oricand. Am avut jumatate de an discutii cu ministrii din cabinet, cu anumiti secretari de stat si directori. Din pacate, problemele au ramas fara solutionare. Mi-as dori imbunatatirea relatiei dintre autoritatile locale si Guvern. Abia in ultimele zile incep cateva lucruri sa prinda contur si este regretabil, pentru ca normalitatea este ca institutiile si oamenii sa colaboreze. Nu dupa ce sunt semnalate niste aspecte de blocaj institutional si de comunicare, abia atunci sa inteleaga acele autoritati si acele persoane ca trebuie sa colaboreze", a precizat Firea, in cadrul unei declaratii acordate presei.
Ea a mai afirmat ca si-ar fi dorit sa nu se ajunga la aceasta situatie, precum si ca o eventuala remaniere nu ar avea legatura cu reprosurile pe care le-a adresat Guvernului.
"In ipoteza in care un ministru va fi remaniat sau Guvernul in totalitatea sa va pleca, nu cred ca este din cauza faptului ca primarul general a semnalat niste lucruri. Cred ca evaluarea este mult mai ampla si tine de comparatia celor asumate de catre PSD la preluarea guvernarii si ceea ce a realizat acest guvern. Elementele mele poate vin ca o picatura in plus, dar nu cea care a umplut paharul", a spus Firea.
In ce priveste cooperarea cu guvernul Grindeanu, Gabriela Firea a precizat ca "intotdeauna exista si loc de mai bine, intotdeauna exista parghii inteligente prin care oamenii si institutiile pot sa colaboreze".
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, pe 4 iunie, ca este surprinsa sa constate ca exista o reactie fie prea inceata, fie de refuz din partea reprezentantilor unor ministere, care pun in dificultate Primaria Capitalei, facand referire la respingerea solicitarilor de preluare a Centurii Bucurestiului si a metroului.
Pe 6 iunie, premierul Sorin Grindeanu a declarat ca investitia privind soseaua de centura a Capitalei se afla in procedura de licitatie pe SEAP. El a adaugat totodata ca Guvernul este interesat de rezolvarea a cat mai multora dintre problemele Bucurestiului.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004516 (s)