News Flash:

Ministrul Justitiei ii cere directorului ORNISS date despre cei care au intrat in arhiva SIPA

12 Iunie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
arhiva sipa
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, ca a cerut informatii directorului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS) referitor la cei care au intrat in arhiva SIPA, ca sa vada daca acestia aveau sau nu dreptul de acces la secrete de stat.
"E o intrebare repetitiva daca cei care au vizitat arhiva SIPA, la momentul in care au intrat in arhiva, aveau dreptul de acces la secretul de stat, daca aveau certificat ORNISS. Eu nu am de unde sa stiu daca aveau sau nu. Dat fiind faptul ca mi se pune aceasta intrebare si din presa si in scris, e normal sa cer sa verific sa pot da un raspuns documentat", a declarat, luni, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la sediul CSM.
Referitor la acuzatiile conform carora adoptarea hotararii de guvern privind desecretizarea arhivei SIPA s-a facut fara aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii, Tudorel Toader a reiterat ideea ca totul a fost facut intr-un mod transparent.
"CSM-ul este avizator pe legile justitiei. CSM nu este avizator pe hotarari de guvern. Doamna fost ministru Pruna a initiat hotararea de guvern si a avut o maxima deschidere, a solictat punct de vedere de la CSM, de la Inalta Curte de la DNA, DIICOT, de la Asociatia Magistratilor, Procurorilor, Judecatorilor. Ministerul Justitiei a primit punctele de vedere de la fiecare. Unde este lipsa de transparenta cata vreme Ministerul Justitiei a cerut puncte de vedere, chiar daca legea nu prevedea aceasta obligatie, cata vreme toata lumea a raspuns la..E o totala transparenta pentru elaborarea acestei hotarari de Guvern", a mai spus ministrul Justitiei. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007414 (s)