News Flash:

Schimbari in structura examenului de rezidentiat

13 Octombrie 2013
1734 Vizualizari | 0 Comentarii

Licenta va deveni deosebit de importanta pentru studentii medicinisti. Partea scrisa a lucrarii va conta in cadrul rezidentiatului, asta dupa ce studentii s-au impotrivit  initiativei Ministerului Sanatatii de a lua in considerare media de la finalul studiilor.

Secretarul de Stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a fost prezent la Timisoara, la o intalnire cu studentii medicinisti . In urma intalnirii, Raed Arafat a declara ca una dintre propunerile care vor fi luate in considerare la elaborarea noului regulament de organizare a examenului de rezidentiat este cea conform careia nota de la lucrarea de licenta va conta la rezidentiat, iar examenul de licenta va deveni examen national. In schimb, prevederea postata pe site-ul Ministerului Sanatatii, conform careia intrarea la examenul de rezidentiat s-ar fi facut pe baza mediei de absolvire a facultatii va fi abandonata.

„Una dintre propuneri puse pe masa si pentru care nu vad motive de impotrivire -  dar astept puncte de vedere – este ca partea scrisa a examenului de licenta sa fie un examen national de iesire de la facultate si sa luam notele respective pe tematica care o au acum, la alegerea trunchiurilor comune si la repartitie” a declarat Raed Arafat.

In perioada urmatoare, reprezentantii Ministerului Sanatatii vor avea intalniri si cu studentii din alte centre universitare pentru a le afla parerea referitoare la modificarile ce vor fi aduse modului de organizare a examenului de rezidentiat. Forma propusa initial de Minister poate fi vazuta pe site-ul institutiei, dar aceasta va fi modificata in functie de aceste discutii.

 


cadrul rezidentiatului ministerului sanatatii raed arafat minister
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007824 (s)