News Flash:

Terapii minim invazive endovasculare la Spitalul Judetean Timisoara

11 Octombrie 2013
1391 Vizualizari | 0 Comentarii

Pacientii cu probleme vasculare vor beneficia de terapii minim invazive endovasculare la Spitalul Judetean Timisoara, unde a avut loc, în aceasta saptamana, perioada oficiala de training pe noul angiograf Siemens Artis Zee din cadrul viitorului Departament de Terapie Endovasculara si Neuroradiologie Interventionala.

In aceste zile s-au efectuat cinci angiografii invazive (doua de tip periferic si trei angiografii cerebrale), proceduri la care medicilor de la spitalul timisorean li s-au alaturat dr. Mihalea Cristian (CHU Beaujon, Paris, Franta) si dr. Raoul Pop (CHU Strasbourg, Franta), fosti colegi, care actualmente îsi desfasoara activitatea în doua centre de referinta în domeniu.

'Acest prim pas reprezinta începutul unui proiect amibitios al Spitalului Judetean Timisoara în cadrul caruia pacientii nostri sa poata beneficia de terapii minim invazive endovasculare ce vor fi utile în patologii precum: boala vasculara periferica prin dezobstructia endoluminala cu balon sau plasare de stent sau accidentele ischemice acute tratate prin dezobstructie endovasculara în regim de urgenta', a declarat vineri prof. univ. dr. Mihai Ionac, seful Sectiei de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

De beneficiile noii metode mai pot beneficia bolnavii care prezinta patologia tumorala prin embolizare si chimioembolizare; accident vascular cerebral ischemic prin trombectomie mecanica endovasculara; hemoragii post partum si digestive prin embolizare; patologie anevrismala cerebrala prin embolizare si altele.

'Asadar, vorbim despre o întreaga paleta de patologii vasculare cerebrale si periferice vor putea fi tratate edovascular, reducand semnificativ timpul de spitalizare si rata complicatiilor pe de o parte, iar pe de alta parte oferind o noua sansa la viata a unor pacienti care în prezent sunt nevoiti sa apeleze la sistemele medicale din tarile vecine', a adaugat Mihai Ionac.

Rezultatele excelente obtinute în urma acestor proceduri minim invazive confirma, înca o data, importanta deosebita a utilizarii tehnicilor inovatoare în diagnosticul si terapia unor afectiuni a caror rata de succes era limitata pana la finalizarea acestui proiect.

Costurile materialelor folosite în cadrul acestui tip de interventii este deloc neglijabil, astfel costurile unei angiografii invazive periferice sau cerebrale ajunge la 250 euro, iar costurile unor proceduri terapeutice poate varia între 1.000 si 1.5000 de euro, în functie de complexitatea tratamentului si mai ales de pretul endoprotezelor (stenturi, stent graft-uri), al materialelor embolice (glubran, Onix), al cateterelor si microcateterelor folosite în cadrul interventiei.

De aceea, accesarea unui program national de radiologie interventionala devine o prioritate pentru Spitalul Judetean în urmatoarea perioada, astfel încat sa li se poata oferi pacientilor din zona de vest a tarii un întreg arsenal terapeutic minim invaziv si eficient în patologii selectionate.


patologii selectionate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005020 (s)