News Flash:

Unde gasim fitoestrogenii care combat cancerul de san

25 Iulie 2018
724 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer mamar

Fitoestrogenii sunt substante asemanatoare estrogenului care se gasesc în mod natural în plante. Aceste alimente pot avea un efect semnificativ asupra echilibrului hormonal din organismul femeii.

O afectiune asociata cu un nivel ridicat de estrogen este cancerul la san. Fitoestrogenii pot ajuta la combaterea acestei afectiuni si pot reduce simptomele menopauzei, care are legatura cu nivelul scazut al estrogenului, potrivit dr. Marilyn Glenviille, specialista britanica în sanatatea femeii.

Fitoestrogenii sunt prezenti mai ales în soia. În tari precum Japonia, unde femeile au o dieta bazata pe acest aliment, rata cancerului de san este mult mai mica decat în alte tari, iar media de varsta pentru menopauza este de 55 de ani comparativ cu 51 de ani în tarile occidentale.

„Este posibil ca fitoestrogenii sa contina compusi care pot inhiba cancerul la nivelul uterului, fibromul uterin si osteoporoza, si pot ajuta la reducerea nivelului de colestrol, îmbunatatind sistemul cardiovascular si, în acest fel protejand inma", scrie sursa citata.

Hormonii estrogeni - o bomba cu ceas pentru sanatatea ta

Izoflavonele sunt forma de fitoestrogen care pot avea cea mai mare influenta asupra echilibrului hormonal. În natura, izoflavonele protejeaza planta de daunatorii care îi pot cazua moartea. Leguminoasele - boabele de soia, lintea, nautul - sunt si ele surse importante de astfel de nutrimente. Cerealele, legumele si semintele contin, de asemenea, fitoestrogeni.

De retinut este faptul ca o dieta sanatoasa are la baza varietatea. Alaturi de soia, alte surse de fitoestrogeni, pe langa cei enumerati mai sus, mai sunt usturoiul, telina, semintele de in, de susan, de floarea-soarelui, orezul, ovazul, broccoli, varza, salvia, patrunjelul si chimenul.


hormonal fitoestrogenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006022 (s)