News Flash:

Cum folosim ceapa in reumatism, diaree sau insomnie

24 Iulie 2018
772 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa in sferturi

Ceapa este un aliment consumat din cele mai vechi timpuri. Daca adaugam faptul ca se recomanda ca factor de sanatate si longevitate, speram ca te-am convins sa o consumi cat mai des.

Iata o metoda simpla de protectie, dar extrem de eficienta. Ce gospodina nu are o funie de ceapa in camara? Aliment de baza sau condiment, alba, rosie, galbena sau verde, fiecare cu aroma sa, ceapa este un ingredient folosit de mii de ani.

Cu o valoare culinara deosebita, ceapa este un aliment care n-ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Poate fi mancata cruda, fiarta, coapta, prajita sau chiar uscata, in diverse preparate. Deoarece prepararea termica ii distruge calitatile nutritive, se recomanda sa fie consumata cruda. Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lasa la macerat in ulei de masline pe timpul noptii si apoi poate fi utilizata a doua zi in salate.

Cum folosesti ceapa pentru a stimula regenerarea parului

Ceapa are calitati medicinale uluitoare, putand inlocui o punga de medicamente. Principalii constituenti sunt vitaminele C, E, B6, potasiul, fosforul si calciul, sodiul, fierul, sulful, iodul, siliciul etc. În plus, este slaba caloric (100 g = 38 kcal) si ajuta la arderea grasimilor. Cei care o mananca sunt mai putin expusi bolilor cardiace, racelilor sau reumatismului.

Proprietati:
- stimulent al sistemului nervos, hepatic, renal, puternic diuretic, expectorant, vermifug, hipoglicemiant, dizolvant si eliminator al ureei si al clorurilor, afrodisiac, antiseptic si anti-infectios, calmeaza durerea, antireumatic etc. 
- are proprietati de antibiotic, combate viermii intestinali; 
- antisclerogen, antitrombotic; 
- curativ al pielii si al sistemului pilos; 
- antitusiv, emolien; 
- sedativ, calmant, hipnotic usor etc.

Leacuri cu ceapa:

Nelipsita din preparatele traditionale, ceapa este si un remediu naturist nestiut de multi.

De ce e bine sa mananci ceapa

• diaree - se face un decoct din foi de ceapa uscata, din care se bea cate o jumatate de litru pe zi.

• reumatism si guta - se beau cate doua cani de decoct de ceapa pe zi. Se iau doua cepe intregi, cu tot cu coaja, de marime medie, se spala si se pun la fiert intr-o cana si jumatate de apa, timp de un sfert de ora. Se bea decoctul cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol.

• insomnie - se mananca seara, inainte de culcare, ceapa cruda.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006883 (s)