News Flash:

Bine de știut!

Un nou val de caniculă în weekend

25 Iunie 2024
65 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

După câteva zile cu temperaturi mai moderate, dar cu risc de furtuni în jumătatea vestică a țării, se anunță un nou val de caniculă. Săptămâna a început cu o ușoară scădere a căldurii datorită pătrunderii temporare a unui aer mai rece dinspre nord-vest. Nu are loc o răcire vremii, ci doar de temperaturi mai suportabile.

Chiar și așa, în sudul țării se vor atinge temperaturi de aproximativ 33-35°C în fiecare zi, conform meteoradar.ro. Pe de altă parte, prezența unui nucleu de aer rece la altitudine va menține un grad de instabilitate atmosferică în jumătatea vestică a țării și în zilele următoare, manifestându-se local prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, căderi de grindină.

Temperaturile vor crește din nou spre sfârșitul săptămânii, în special în regiunile sudice și estice. Începând din weekend, se anunță un nou val de caniculă și, chiar dacă unele detalii nu sunt încă foarte clare, ne putem aștepta la câteva zile cu disconfort termic ridicat. În sud, maximele ar putea ajunge din nou la 38-40°C. Pentru săptămâna viitoare, există mai multe scenarii, în funcție de evoluția unui talveg depresionar venit dinspre Atlantic.

Dacă acesta va fi suficient de sudic, aerul rece va pătrunde până în țara noastră, aducând o scădere semnificativă a temperaturii, însoțită, cel mai probabil, de furtuni și vijelii. În caz contrar, valul de căldură ar putea persista mai multe zile, în special în estul țării. Prima săptămână din iulie ar putea aduce astfel o Românie împărțită, cu temperaturi ridicate în est și vreme mai răcoroasă în vest.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006727 (s)