News Flash:

Bine de știut!

Zonele verzi ale Timișoarei, incluse într-un program de intervenții pentru îngrijire

21 Iunie 2024
89 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

Primăria Timișoara a planificat noi intervenții pentru îngrijirea spațiilor verzi din toate cartierele. În această săptămână, echipele municipale au lucrat deja pe mai multe străzi și în diverse parcuri, iar în continuare se va interveni și în alte zone. Programul de îngrijire cuprinde toate zonele verzi din Timișoara, incluzând parcurile și spațiile verzi de-a lungul străzilor și bulevardelor. Prioritate au școlile, parcurile, locurile de joacă și bulevardele principale.

„Menținerea spațiilor verzi curate și bine întreținute este esențială pentru asigurarea unui mediu urban sănătos și estetic. Echipele societăților din subordinea primăriei și ale firmelor contractate lucrează cu program prelungit și desfășoară lucrări de cosire, toaletare și curățenie a vegetației pentru a preveni dezvoltarea necontrolată a buruienilor și a asigura un aspect plăcut al orașului. Lucrări de întreținere a spațiilor verzi, includ cosirea ierbii, greblarea rondurilor, tăieri de corecții și degajarea terenurilor de deșeurile vegetale”, menționează reprezentanții primăriei.

În cursul acestei săptămâni, echipele partenere au desfășurat lucrări de întreținere pe următoarele străzi: Aleea Ripensia, Daliei, Aleea Viilor, Grigore Alexandrescu, Ana Ipătescu, Herța, Horia, Vrancea, Dragoș Vodă, Ioan Plavoșin, Crișan, Calea Circumvalațiunii, bulevardul Cetății, Revoluției, Mihai Eminescu, 3 August, Câmpului, Avram Imbroane – Muzeul Satului – Grădina Zoo, Rudolf Walter. În general, aceste intervenții au avut loc în zonele Plopi și Lunei, pe scuarurile Lotusului, Unirii, Mărăști, Calea Sever Bocu și Școala Generală nr. 27, în parcurile din zona Cetății, Dacia și Clăbucet, precum și în câteva locuri de joacă precum cel de pe strada Bogdan Vodă și Academician Remus Răduleț, unde s-au efectuat lucrări de întreținere la mobilierul și aparatele de joacă. Activitățile de cosire și alte intervenții la spațiile verzi continuă pe străzile Ana Ipătescu, Pop de Băsești, Eroii de la Păuliș, Moise Doboșan, Mircea cel Bătrân, Bârzav, Leonard, Transilvania, Apateu, Pestalozzi, bulevardul Dâmbovița; în zonele Plopi, Tigrului, Piața Istria; în parcurile Sfântul Nicolae, Central, Andrei Mocioni; la locul de joacă Gabriela Tako; pe scuarurile Sfinții Arhangheli și Macilor; în zonele centrale: Sala Capitol, bulevardul Vasile Pârvan și Regele Ferdinand I. Cosirile și alte lucrări de întreținere a spațiilor verzi sunt organizate cu precădere în apropierea grădinițelor și școlilor: Grădinița de pe strada Suceava, Grădinița PP 36 de pe strada Teiului, Grădinița PP 20 de pe strada Martir Silviu Motohon, Școala Gimnazială Nr. 6 de pe strada Vulturilor.

De asemenea, vor fi efectuate intervenții și în zonele Stadionului CFR și Mendeleev, pe străzile Văliug, Ioan Slavici, Răscoala de la 1907, Calea Sever Bocu, Dumitru Bagdasar, Splaiul Galați și Dâmbovița, bulevardele 16 Decembrie 1989 și Vasile Pârvan, Intrarea Sunetului, precum și în parcurile Uzinei și Zürich.

„În funcție de necesități, echipele partenere vor acționa în toate cartierele orașului, asigurându-se că fiecare zonă verde primește atenția cuvenită. Locuitorii sunt rugați să respecte indicațiile echipelor de lucru și să evite zonele în care se desfășoară activități de întreținere”, menționează reprezentanții primăriei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005308 (s)