News Flash:

Cod galben de disconfort termic ridicat, valabil luni, 24 iunie

Valul de căldură va persista în Banat și alte câteva regiuni din țară

24 Iunie 2024
82 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto renasterea ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben pentru disconfort termic ridicat, valabil astăzi, 24 iunie. Valul de căldură va persista în Banat, în nord-vestul și nordul Olteniei, în nordul Munteniei și în zona continentală a Dobrogei.

Disconfortul termic va fi ridicat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând pragul critic de 80 de unități și cu posibilitate izolată de caniculă. Temperaturile maxime vor continua să fie mult peste normalul perioadei, în general între 33 și 35 de grade Celsius.

De asemenea, meteorologii au emis un cod portocaliu pentru caniculă și disconfort termic accentuat, valabil în aceeași zi, 24 iunie, în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Călărași și Ilfov, precum și în municipiul București. În aceste zone, valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime, deși puțin mai scăzute față de cele înregistrate în zilele anterioare, vor rămâne extrem de ridicate.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi prezentă canicula. Temperaturile maxime vor atinge între 35 și 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius (noapte tropicală).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005751 (s)