News Flash:

Anul viitor incep lucrarile de largire la pasajele Jiu, Popa Sapca si Solventul

13 Noiembrie 2013
1279 Vizualizari | 0 Comentarii
Lucrările de lărgire la pasajele cele mai aglomerate din Timişoara - Jiu, Popa Şapcă şi Solventul vor începe anul viitor, fiind finalizate studiile de fezabilitate, a declarat, marţi, primarul Nicolae Robu.

Municipalitatea a semnat în septembrie contractele realizare a studiilor de fezabilitate şi tehnice cu o societate din Iaşi, acestea costând circa 15.000 de euro, sumă cu care firma a câştigat licitaţia organizată de primărie.

Traficul auto din Timişoara, şi mai ales în zona centrală a oraşului, se va fluidiza foarte mult odată cu lărgirea celor trei pasaje, apreciază reprezentanţii administraţiei locale.
'Am cerut ca în cadrul studiilor de fezabilitate şi tehnice de lărgire a pasajului Jiu să se analizeze şi impactul pe care l-ar avea asupra intersecţiei o eventuală linie de tramvai, pe care să o realizăm între Gara de Nord şi Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu'. Într-o etapă ulterioară, după realizarea pasajului, vom duce în subteran două benzi auto şi altele trei pentru auto şi tramvaie în comun', a precizat primarul Robu. Potrivit edilului, vechile studii de fezabilitate nu mai corespundeau nevoilor actuale, întrucât prevedeau şi realizarea unui pod peste Bega în prelungirea pasajului Jiul.

De asemenea, municipalitatea vrea să construiască şi un pasaj subteran pe sub o linie de cale ferată şi un pod peste Bega, în zona fostului combinat petrochimic 'Solventul', finanţarea urmând să fie asigurată din fonduri structurale, dar şi de la Guvern. AGERPRES

nicolae robu guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006026 (s)