News Flash:

UIMITOR! Leguma de putini stiuta care ajuta la prevenirea bolilor de inima prin incetinirea formarii cheagurilor de sange

2 Februarie 2017
999 Vizualizari | 0 Comentarii
conopida
Conopida colorata nu este rezultatul ingineriei genetice, ci reprezinta rezultatele a zeci de ani de reproducere selectiva traditionala. Culoarea violet vine de la antocianina, care poate ajuta la prevenirea bolilor de inima prin incetinirea formarii cheagurilor de sange. 

Conopida violet este disponibila pe tot parcursul anului, cu un sezon de varf in lunile de iarna. In tara noastra se gaseste mai rar, in marile magazine si la preturi comparabile cu ale conopidei albe. 

Antioxidantul care da culoarea violet a conopidei poate fi, de asemenea, gasit in varza rosie si vin rosu. Dintre soiurile de conopida violet, cele mai raspandite sunt: conopida violet de Sicilia, conopida violet Regina si violet Grafitti.

Soiurile colorate de conopida sunt apreciate de consumatorii aflati mereu in cautare de noi experiente si care prefera ca pe masa lor sa apara mereu lucruri diferite.

Intreaga planta este comestibila si are o aroma mai blanda, mai dulce si fara amareala uneori intalnita la soiul de conopida alba.

Valoarea nutritiva

Conopida, indiferent de soi, este bogata in vitamina C, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu, seleniu si contine o mare cantitate de fibre care, impreuna cu vitamina C, stimuleaza sistemul imunitar.

Mod de preparare

Conopida violet are proprietatea de a-si pastra culoarea chiar si dupa preparare. Poate poate fi taiata in a buchetelele individuale si consumata cruda, coapta, fiarta sau prajita in asociere cu arome suplimentare, cum ar fi usturoiul sau otetul balsamic.

Culoarea violet vibrant este si un atu vizual, conopida violet putand fi folosita si la decorarea diverselor preparate culinare. Este indicata prepararea in termen de cateva zile de la cumparare pentru cea mai buna culoare si textura.

conopida conopida violet valoarea nutritiva
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006963 (s)