News Flash:

ULEIUL MIRACULOS care trateaza acneea, combate infectiile si microbii si creste imunitatea organismului

2 Februarie 2017
1152 Vizualizari | 0 Comentarii
ulei acnee
Cele mai vechi si mai cunoscute beneficii ale uleiului de salvie sunt : ingrijire pielii , inclusiv curatare, de dezinfectie, hidratare, eliminarea acnee si asa mai departe.

Un alt grup important de beneficii pentru sanatate de ulei de salvie se bazeaza pe actiuni antioxidante si anti-imbatranire ale acestui produs natural, care sunt, de asemenea, folosite in ingrijirea pielii, precum si ajutor ca sa ne impiedice degenerarea tesuturilor, pierderi de memorie, pierderea vederii si facultatile auditive . Uleiul de salvie combate infectiile si microbii si prin aceasta creste rezistenta organismului.

Alte beneficii de sanatate ale uleiului de salvie si cuprinde proprietati digestive, astfel incat acest remediu naturist poate fi folosit pentru stimularea secretiei de bila, de echilibrare a proceselor in intestine, prevenirea flatulenta si alte probleme minore de digestie. Are un rol eficient si asupra glandelor endocrine, regland activitatea tiroidei. Uleiul de salvie se poate consuma si pentru stimularea poftei de mancare, precum si pentru calmarea durerilor de cap sau de abdomen. Tonic si revigorant al organismului, favorizeaza eliminarea gazelor intestinale. Este un leac minunat pentru stomac, actionand ca un cicatrizant.

Ca un expectorant natural in conditii de siguranta, ulei esential de salvie poate fi utilizat pentru a trata problemele respiratorii cu simptome, cum ar fi tuse, febra, infectii pulmonare si asa mai departe. Uleiul de salvie reduce durerile menstruale si regleaza ciclul menstrual abundent. Este un bun antiperspirant, intrucat combate cu succes transpiratia. Vindeca eczemele pielii, dermatitele, infectiile cutanate si ajuta la eliminarea celulitei.

Indicatii de utilizare pentru uleiul de salvie

UZ INTERN: ciclu dificil, cu sangerari abundente, dureri abdominale, retentie de apa in tesuturi, balonari, dureri de cap, nervozitate, astm

UZ EXTERN: faringita (gargara cu infuzia), gingivita (clatirea gurii cu infuzie), rani (comprese cu infuzie), tratarea tenului gras, seboreic (comprese cu infuzie/tinctura), leucoree, spalaturi cu infuzie sau tinctura diluata

Ulei aromat pentru ingrijirea tenului si a corpului – Mod de preparare acasa

Se umple o sticla cu flori si frunze de salvie si se toarna deasupra ulei de masline curat. Se pune la macerat timp de o sapatamana, lasandu-se plantele inauntru, chiar dupa primele intrebuintari.

Pentru ten: se face o emulsie dintr-o lingurita de ulei de salvie si un pahar de apa distilata sau plata, batand bine ingredientele cu o furculita. Stergeti-va fata dimineata si seara cu un tampon imbibat cu emulsie, dupa ce in prealabil v-ati demachiat.

Lasati produsul sa actioneze asupra pielii 15-20 minute, dupa care stergeti-va excesul de grasime cu un tampon de vata, fara a va spala pe obraz (daca aveti ten normal) sau clatindu-va cu apa calduta (daca aveti tenul gras).

Pentru corp: cateva picaturi de ulei de salvie puse pe fundul cazii, peste care se lasa la inceput sa curga apa fierbinte, apoi la sfarsit apa rece, vor avea asupra organismului un efect de inviorare, contribuind si la indepartarea celulelor moarte.

Atentie! Uleiul de salvie este extrem de puternic, de aceea se recomanda utilizarea lui cu precautie. Se va citi prospectul inainte de folosire. Mai mult decat in cazul altor uleiuri esentiale, uleiul de salvie poate da efecte adverse serioase, cand este administrat in doze mari, sau pe termen lung.

eliminarea acnee
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005011 (s)