News Flash:

Morcovul, perfect pentru sanatatea ta. 8 motive sa mananci zilnic aceasta leguma

31 Ianuarie 2017
927 Vizualizari | 0 Comentarii
morcovul
Morcovul, a doua leguma din lume dupa cartof intr-un clasament al consumului, este asociata din cele mai vechi timpuri cu puteri magice. Multa vreme s-a crezut ca femeile care nu puteau sa aiba copii se puteau vindeca prin consumul semintelor de morcovi.
In zilele noastre morcovul este considerat o leguma gustoasa cu proprietati curative multiple, dar bine definite.  Are un nivel ridicat de vitamine si minerale precum potasiu, calciu si magneziu. Pe langa vitamina C, leguma mai contine si vitamine din grupa B cu proprietati calmante si regenerante. Morcovul este cunoscut pentru proprietatile sale nutritive, dar si pentru faptul ca este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant si sedative, spun medicii. 
8 motive sa mananci morcovi 
Imbunatatesc vederea: La nivelul retinei, vitamia A se transforma in rodopsina, un  pigment purpuriu care ajuta la dezvoltarea vederii noaptea. Betacarotenul protezeaza si impotriva cataractei. 

Previn cancerul: Datorita continutului de falcarinol, morcovii reduc riscul aparitiei cancerului de plamani, de colon si mamar cu aproape o treime. 

Scad colesterolul: Morcovii scad nivelul colesterolului (care cauzeaza arteroscleroza), iar fibrele din compozitia lui elibereaza fluxul sangelui de lipide. Potasiul continut tine presiunea sangelui sub control. 

Curata dantura: Daca sunt consumati dupa fiecare masa, morcovii actioneaza ca un abraziv natural care elimina resturile alimentare si placa bacteriana. 

Cure de slabire: Pentru continutul slab de calorii, morcovii sunt ideali in curele de slabire. 100 g de morcov contin aproximativ 40 de calorii. 

Un excelent vermifug: Morcovul este si un excelent vermifug si daca inca problema mai persista se poate folosi drept adjuvant pentru un tratament mai complex. Mai are si o actiune benefica asupra mucoasei gastrice pe care o protejeaza si pe care o cicatrizeaza.
Regleaza activitatile ficatului. La nivel hepatic, morcovul actioneaza asupra bilei in special, dar se pare ca poate sa regleze ansamblul activitatilor ficatului. Morcovul este si cel mai bun prieten al intestinului. Este cel care regleaza tranzitul intestinal, cel care are o actiune de dezinfectare si de cicatrizare a mucoasei. 

Un dusman al durerii de oase. Ajuta la eliminarea acidului uric din organism si este recomandat impotriva reumatismului, gutei sau artritei.

morcovul previn cancerul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004538 (s)