News Flash:

Trei americani au primit premiul Nobel pentru Economie

14 Octombrie 2013
1393 Vizualizari | 0 Comentarii
Eugene Fama Lars Peter Hansen si Robert Shiller

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2013 a fost atribuit profesorilor americani Eugene Fama, Lars Peter Hansen si Robert Shiller pentru lucrarile lor în domeniul analizei preturilor pe pietele financiare, a anuntat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel, transmit AFP si Reuters.

Odata cu atribuirea premiului pentru Economie se încheie sezonul 2013 al Premiilor Nobel.

Eugene F. Fama si Lars Peter Hansen, ambii profesori la Universitatea din Chicago, alaturi de Robert J. Shiller, profesor la Universitatea Yale, au fost recompensati cu 'Premiul Bancii Suediei în stiinte economice în memoria lui Alfred Nobel', dupa cum este numele oficial al premiului, si opt milioane de coroane (1,2 milioane de dolari) pentru 'analizele lor empirice asupra preturilor activelor'.

Anul trecut, Premiul Nobelul pentru Economie a fost primit tot de doi cercetatori americani: Alvin Roth si Lloyd Shapley pentru teoria alocarilor stabile si designul pietei. De altfel, economisti americani sunt mari castigatori ai Premiilor Nobel pentru Economie. In ultimii zece ani, 17 laureati din 20 au fost americani.

Premiul Nobel pentru economie a fost instituit în anul 1968 de catre Banca Centrala a Suediei si a fost decernat pentru prima data în 1969. Premiul este finantat de Banca Centrala a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finantate de Fundatia Nobel.


premiul nobel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007118 (s)