News Flash:

Economia Romaniei se afla pe un trend ascendent, afirma ministrul Finantelor Publice, Daniel Chitoiu

11 Octombrie 2013
1223 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Chi oiu

Economia României se află pe un trend ascendent, fapt certificat de toate evaluările organismelor naționale și internaționale de profil, iar marile ajustări s-au terminat, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Daniel Chițoiu, viceprim-ministru al Guvernului și vicepreședinte al PNL, în replică la afirmațiile senatorului PNL Cristian Bodea.

'Anul acesta, Romania va avea o creștere economică de peste 2%. Au apărut mai multe firme decat s-au închis. Au fost deblocate fondurile europene, obținand totodată un an în plus pentru absorbția acestora, ceea ce înseamnă că firmele din Romania vor avea la dispoziție un plus de aproximativ două miliarde de euro. Avem cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE. Am atins un nivel record de exporturi, avem un deficit de 2 ori mai mic decat în aceeași perioadă din 2011, am caștigat credibilitate externă și astfel ne-am împrumutat la niveluri minime, avem cea mai mare creștere a producției auto din Europa, am atins locul 2 în UE la creșterea producției industriale. Toți aceștia sunt indicatori care arată că lucrurile merg într-o direcție bună', a afirmat Daniel Chițoiu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Cu o zi în urmă, senatorul Cristian Bodea a spus că, în urma numeroaselor întrebări ale primarilor din județ pe tema 'ce bani vor primi pentru continuarea unor proiecte locale', cele mai multe pe infrastructură, unele în stadii avansate, a vorbit personal cu miniștrii de resort. Concluzia cu care a venit în fața presei: 'Anunț moartea fondurilor guvernamentale. Romania e în comă financiară'.

'Condamn faptul că există persoane în randurile Partidului Național Liberal care își doresc cu tot dinadinsul să-și facă imagine publică, adunand zestre politică prin denigrarea muncii unui întreg guvern. Este regretabil că oameni fără expertiză, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunță asupra unor subiecte foarte delicate, în totală necunoștință de cauză. Acesta nu beneficiază de experiența profesională necesară pentru a face o analiză economico-financiară coerentă', a spus ministrul Finanțelor Publice.

El a preccizat că, în ceea ce privește totalul veniturilor bugetare realizate de ANAF în primele 8 luni, gradul de realizare este de 98, 82% (114,967 miliarde lei) al programului de încasări venituri bugetare comunicat de Ministerul Finanțelor Publice (116,34 miliarde lei). Acest lucru înseamnă o depășire cu 4,81%, cu 5,277 miliarde lei în cifre absolute mai mult decat în perioada similară a anului 2012.

'Guvernul USL a reușit continuarea ajustării fiscale, fără a tăia din veniturile populației, găsind concomitent soluții de relansare a economiei. Am demonstrat că PNL este cu adevărat preocupat de buna guvernare, gandirea strategică și competența făcand diferența față de lipsa de soluții a guvernărilor anterioare. Marile ajustări s-au terminat. De acum vrem să menținem credibilitatea pe piețele financiare internaționale și în fața investitorilor, să atragem investiții străine și linii de finanțare pentru dezvoltarea economică a Romaniei. Suma ce va fi alocată în bugetul anului viitor pentru unitățile administrativ teritoriale va fi mai mare decat cea prevăzută în acest an. Ne aflăm într-un context în care e nevoie de solidaritate, mai ales în cadrul coaliției aflate la guvernare. A fi om politic responsabil înseamnă să-i susții pe cei care muncesc cu adevărat și caută soluții la problemele lăsate de guvernarea anterioară. Partidul Național Liberal nu trebuie să-i permită niciunui membru să denigreze munca unei întregi echipe', a spus vicepreședintele PNL.

Daniel Chițoiu a precizat că, urmare, în următoarea ședință a Biroului Politic Național, va solicita analizarea afirmațiilor senatorului Bodea și asumarea unei decizii de natură 'să stopeze astfel de declarații iresponsabile, care pot avea urmări grave, nu pentru o persoană sau un ministru, ci pentru imaginea Romaniei în ansamblu'.AGERPRES/(AS-autor:Ady Ivașcu, editor: Nicoleta Gherasi)

 

 


guvernului cristian bodea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006178 (s)