News Flash:

Procesul de conversie a datoriilor Postei Romane in actiuni trebuie acceptat de Comisia Europeana, afirma Dan Nica

9 Octombrie 2013
1370 Vizualizari | 0 Comentarii

Procesul de conversie în acţiuni a datoriilor istorice acumulate de Poşta Romană va trebui să primească acceptul din partea Comisiei Europene /CE/, a afirmat, miercuri, în prima zi a evenimentului Internet&Mobile World 2013 de la Romexpo, Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informaţională.

'Din cate ştiu, testul investitorului prudent trebuia să fie terminat în aceste zile, după care se merge la Comisia Europeană la DG Competition pentru primirea acceptului de continuare a procesului de conversie a datoriilor la stat în acţiuni', a menţionat Dan Nica.

In data de 11 septembrie a.c., Guvernul a adoptat o Hotărare prin care datoriile Poştei Romane la bugetul de stat, în valoare de 242,5 milioane de lei, pot fi convertite în acţiuni.

Privatizarea Companiei Naţionale 'Poşta Romană' /CNPR/ se realizează prin metoda majorării de capital social prin aport de capital privat, prin dobandirea de către un nou investitor a unui pachet de acţiuni reprezentand 51% din capitalul social al companiei, inclusiv cel rezultat ca urmare a conversiei în acţiuni a creanţelor statului faţă de companie, în măsura realizării acesteia, dacă este cazul, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital prin emisiune de noi acţiuni.

Noile acţiuni emise se oferă spre subscriere investitorului selectat, în vederea dobandirii cotei de 51% din capitalul social, precum şi acţionarului existent Societatea Comercială 'Fondul Proprietatea' - S.A., în vederea menţinerii cotei sale de participaţie la capitalul social al companiei prin exercitarea dreptului de preferinţă în condiţiile legii.

Cheltuielile pentru pregătirea şi realizarea privatizării companiei includ şi cheltuielile legate de realizarea conversiei, cheltuielile cu remunerarea comisiei de evaluare şi selectare a consultantului, a comisiei de pregătire şi monitorizare a procesului de privatizare şi a comisiei de negociere şi selecţie a investitorului pentru întreaga activitate desfăşurată şi vor fi suportate de CNPR.

Executivul a decis, la sfarşitul lunii mai 2013, prelungirea cu 180 de zile a termenului de privatizare a Poştei Romane, avand în vedere că niciun potenţial investitor nu a achiziţionat caietul de sarcini la privatizarea companiei pană la data de 28 mai 2013.

Peste 50 de potenţiali investitori din Europa, Asia şi SUA, dar şi reprezentanţi ai administraţiilor poştale internaţionale şi fondurilor romaneşti şi internaţionale de investiţii, au purtat discuţii cu reprezentanţii CNPR, dar niciunul nu a achiziţionat caietul de sarcini în termenul stabilit, arăta Ministerul pentru Societatea Informaţională la vremea respectivă.

Poşta Romană este lider pe piaţa serviciilor poştale în Romania, are o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei şi operează printr-o reţea de peste 5.600 de oficii poştale cu acoperire naţională.AGERPRES


dan nica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005180 (s)