News Flash:

Dezbatere publica pe tema exploatarii de la Rosia Montana

9 Octombrie 2013
1393 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai mulţi profesori universitari şi experţi în minerit sunt aşteptaţi să participe joi la o dezbatere publică a proiectul de lege privind exploatarea minereurilor aurifere de la Roşia Montană, manifestarea fiind organizată la sediul Universităţii din Petroşani de vicepreşedintele Comisiei speciale Roşia Montană, senatorul Haralambie Vochiţoiu (PP-DD).

'Ne propunem să stabilim oportunitatea demarării proiectului minier de la Roşia Montană. Avem în atenţie atât argumentele de natură tehnică, cât şi cele care ţin de protecţia mediului sau de turism', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, senatorul Haralambie Vochiţoiu.

Parlamentarul s-a arătat un susţinător al exploatării zăcămintelor de care dispune ţara noastră, precizând însă că acest lucru trebuie făcut în condiţii de eficienţă economică pentru statul român.

În ceea ce priveşte proiectul de lege referitor la exploatarea auriferă de la Roşia Montană, vicepreşedintele Comisiei speciale Roşia Montană este de părere că documentul trebuie îmbunătăţit faţă de forma în care a fost transmis parlamentarilor.

Senatorul Haralambie Vochiţoiu a mai spus că a ales Universitatea din Petroşani ca loc al dezbaterii publice deoarece crede că această instituţie de învăţământ superior este una dintre puţinele abilitate să emită o părere avizată în ceea ce priveşte mineritul din România.

Concluziile dezbaterii de la Petroşani vor fi transmise membrilor Comisiei speciale Roşia Montană şi altor membri ai Parlamentului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1764 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005090 (s)