News Flash:

TRAGEDIA de pe Autostrada Soarelui: Doi morti si zeci de raniti. Soferul este in coma

10 August 2015
1270 Vizualizari | 0 Comentarii
autocar rast
Accident cumplit, sambata noaptea, pe Autostrada Soarelui. Un autocar plin cu turisti ucraineni, care se intorceau din vacanta petrecuta pe litoralul bulgaresc, s-a rasturnat, dupa ce soferul, se pare ca a adormit la volan. Doi oameni au pierit pe loc.

In accident au murit o fata, care se pregatea sa-si sarbatoreasca majoratul luna viitoare, si o alta femeie. Alti 48 de calatori au fost raniti, unii dintre ei foarte grav, si au ajuns la spitalele din Bucuresti.
21 dintre victime sunt copii. Se intorceau dintr-o tabara de vis, dar drumul lor spre casa s-a intrerupt dramatic.
Putin dupa ora 01:00, la km 56 de pe Autostrada Soarelui, autocarul plin de turisti ucraineni s-a rastunat pe marginea drumului, intr-un sant. Majoritatea calatorilor dormeau cand s-a petrecut nenorocirea.
Primii martori care au ajuns la fata locului povestesc cum zeci de oameni, intre care multi copii, cereau cu disperare ajutor.
Autocarul cu numere de Bulgaria se indrepta spre Bucuresti si din primele informatii, soferul, de 33 de ani, ar fi adormit la volan. Anchetatorii merg pe aceasta varianta pentru ca nu au gasit urme de franare.
Masina trecuse de iesirea catre Lehliu Gara, iar dupa o usoara curba la dreapta, a intrat inexplicabil in sant. S-a rasturnat pe partea dreapta si a alunecat asa cateva zeci de metri. 48 de turisti, dintre care 21 de copii, au fost raniti. In starea cea mai grava sunt cei aflati pe partea tarata pe sol, unde toate geamurile s-au spart. Soferul, cetatean bulgar, a suferit si el mai multe traumatisme la cap, si este in stare critica. 

George Iacob, prefectul judetului Calarasi: "Am apelat la 25 de ambulante din Calarasi, Ialomita si Bucuresti. Doua persoane si-au pierdut viata".
Una dintre ele este o fata care ar fi implinit 18 ani peste o luna. Se pare ca pierit pe loc, si cativa pasageri au scos-o din masina, in speranta unei minuni. Medicii nu au mai putut insa face nimic pentru ea.
Cea de-a doua femeie care a pierit in accident a avut ghinionul ca, in clipa in care masina a iesit in viteza de pe autostrada, sa fie azvarlita, prin geamul spart si strivita de autocar.
La locul accidentului au ajuns si reprezentantii ambasadei Ucrainei la Bucuresti, care au urmarit atat actiunile de prim-ajutor, cat si transportarea supravietuitorilor la spitalele din Capitala. Turistii care au suferit rani usoare si nu au avut nevoie de internare vor pleca cu un alt autocar catre casa, intr-un oras din vestul Ucrainei.
Ancheta acestui teribil accident a fost preluata de politisti, care vor stabili cine este vinovat de tot ce s-a intamplat.

Politistii iau in calcul mai multe variante care au dus la producerea accidentului de pe Autostrada Soarelui
, in urma caruia doua persoane au murit si alte 48 au fost ranite, inclusiv varianta ca soferul bulgar care conducea autocarul cu ucraineni si care se afla acum in coma ar fi adormit la volan, potrivit IGPR.
UPDATE 19:45 - Soferul autocarului rasturnat pe A2 este in coma
Soferul bulgar al autocarului cu ucraineni care s-a rasturnat pe Autostrada Soarelui este internat la Spitalul Floreasca, el suferind un traumatism cranio- cerebral grav si fiind in coma, cea mai mare parte dintre cele 48 de victime ale accidentului fiind internate la sase spitale din Capitala.
Potrivit lui Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgente la Spitalul Floreasca au ramas internate opt victime ale accidentului rutier, din cele 13 aduse initial la unitatea medicala.
Soferul autocarului si un alt barbat sunt in stare grava, primul avand un traumatism cranio- cerebral grav si fiind in coma, iar celalalt suferind o amputatie de brat.
"In cazul celor doi pacienti se fac investigatii si primesc tratament", a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Pandrea, medic la Unitatea de Primiri Urgente la Spitalul Floreasca.
La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti au fost internate opt persoane care au suferit multiple contuzii, dintre care un barbat, trei femei si patru copii. Potrivit reprezentantilor spitalului, starea acestora este buna.
La Spitalul "Marie Curie" au ajuns patru copii si mama unuia dintre ei. Conform reprezentantilor spitalului, un singur baiat a ramas internat la Terapie Intensiva.
Sapte adulti si trei copii au fost dusi la Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon", minorii fiind intre timp externati.
La Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdsar- Arseni", au fost internate 11 persoane, doua fiind in stare grava. Cinci pacienti au fost externati.
La Spitalul "Grigore Alexandrescu" au fost adusi zece copii, cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, care au suferit traumatisme minore.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR ), Ramona Dabija, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu s-au stabilit cu exactitate cauzele producerii accidentului de pe Autostrada Soarelui. Insa politistii iau in calcul inclusiv varianta ca soferul bulgar, in varsta de 33 de ani, care conducea autocarul cu ucraineni ar fi adormit la volan.
Purtatorul de cuvant al IGPR a mai precizat ca la locul producerii accidentului nu sunt urme de franare. Autocarul va fi transportat la sediul Politiei Autostrazi pentru a fi efectuata o expertiza pentru stabilirea cauzelor accidentului.
Purtatorul de cuvant al IGPR , Ramona Dabija, a adaugat ca in autocar se aflau un grup de elevi care au fost in tabara, doua familii si alte persoane care se intorceau din vacanta.
Autocarul in care se aflau 53 de ucraineni, adulti si copii, si care se indrepta spre Bucuresti s-a rasturnat, in noaptea de sambata spre duminca, in jurul orei 2.00, pe Autostrada Soarelui, iar in zona au fost trimise circa 25 masini de interventie, ale Serviciului de Ambulanta si ale SMURD, inclusiv masina de interventie pentru victime multiple si unitatea mobila de urgenta.
Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat pentru MEDIAFAX ca din cele 53 de persoane care se aflau in autocar o adolescenta de 17 ani si o femeie au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din Capitala, iar trei au refuzat transferul spre unitatile medicale.
Dintre victimele accidentului soferul autocarului si un alt barbat sunt in stare grava, primul avand un traumatism cranio- cerebral grav, iar celalalt suferind o amputatie. Cele doua persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitala, unde au mai fost adusi alti sapte adulti si doi copii de 10 si 11 ani.
Secretarul de Stat Raed Arafat a mai precizat ca 21 dintre persoanele transportate la spital sunt copii.

spitalul floreasca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005072 (s)