News Flash:

Temerarul bibliotecar hunedorean Avram Iancu, in fata unei noi provocari de traversare inot a Canalului Manecii

9 August 2015
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu 1
 Romanul Avram Iancu (39 de ani), bibliotecar in municipiul Petrosani, se pregateste pentru o noua incercare de a traversa inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, doar in slip si casca de protectie pe cap, in conditiile stricte impuse de Channel Swimming Association - organizatia acreditata sa certifice recordul pentru sportivii care reusesc aceasta performanta. 
Fereastra de traversare a Canalului Manecii a fost stabilita, cu pilotul sau, in intervalul 8-13 august, in functie de conditiile meteo si de starea marii, Iancu urmand sa fie anuntat de ziua si ora plecarii cu o seara inainte. 
'Ma simt bine, am inotat aici peste doua lungimi de Canal, sunt mult mai puternic si mai rapid ca anul trecut. Ora de plecare este stabilita de pilot, in functie de marimea valurilor, intensitatea curentilor, ora fluxului si refluxului', a declarat vineri, pentru AGERPRES, Avram Iancu. 
Plecarea in cursa de traversare a Canalului Manecii se va face de pe Shakespeare Beach, o plaja situata intre Dover si Folkestone, iar finalul cursei va fi pe malul francez, in zona Gris Nez, distanta dintre cele doua puncte de reper fiind apreciata ca fiind cea mai scurta. Sportivul va strabate, totusi, circa 42 de kilometri, deoarece parcursul de inot nu este unul in linie dreapta. 
Pentru a se putea ghida mai bine si a-si doza mai bine efortul, sportivul roman va purta la mana un ceas special care-i va indica locul in care se afla si cat mai are de parcurs pana la finalul cursei. 
Avram Iancu se antreneaza de trei saptamani la Dover (Marea Britanie) si a trecut de proba de sase ore de inot neintrerupt, necesara pentru inscrierea oficiala in traversarea Canalului Manecii. Testul este unul dificil in conditiile in care se desfasoara la o temperatura a apei cuprinsa intre 15 si 18 grade Celsius. 
'Personal, am facut cinci astfel de probe de calificare si marturisesc ca sunt saturat. Pe langa durerile, cateodata insuportabile, pe care trebuie sa le indure un inotator de mare fond in ape deschise, frigul este cel care face chinul impins la extrem. De aceea ii zice Canalului Manecii 'iadul de gheata". Teoretic, orice bun inotator, prin antrenament, poate sa parcurga o distanta de 42 de km, insa, practic, foarte putini oameni pot sa indure frigul celor 15, 16, 17, 18 grade Celsius ale canalului', scrie Avram Iancu pe pagina sa de socializare. 
In incercarea sa de a deveni primul roman care traverseaza inot Canalul Manecii doar in slip si cu o casca pe cap, Avram Iancu va fi insotit de o echipa din care fac parte reprezentanti ai sponsorilor sai si un barbat din Timisoara, care a participat la campania de donatii organizata pentru a sprijini demersul bibliotecarului din Petrosani. 
Avram Iancu a mai incercat, in august si in octombrie 2014, sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, asa cum cer reglementarile Channel Swimming Asociation. Demersurile sale au esuat la circa 15 kilometri de malul francez, dupa ce organizatorii i-au cerut sa se opreasca din cursa pentru ca valurile si curentii mari i-ar fi pus viata in pericol. 
Primul roman care si-a trecut in palmares traversarea inot a Canalului Manecii a fost Andrei Rosu, pe 30 iunie 2015, insa acesta a purtat un costum de neopren. Performanta sa a avut loc in cadrul competitiei Enduroman Arch to Arch, in care sportivii trebuie sa parcurga distanta de 480 de kilometri, intre Londra si Paris, in alergare, inot sau pe bicicleta, Andrei Rosu fiind primul roman care reuseste sa incheie cu bine acest concurs. AGERPRES

canalul manecii avram iancu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004959 (s)