News Flash:

Centrul de Coordonare SAR - ROMATSA continua operatiunile de cautare a planorului disparut joi seara

7 August 2015
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
planor3
Comitetul Ministerial pentru situatii de urgenta a solicitat Centrului de Coordonare SAR - ROMATSA sa continue activitatea de coordonare a operatiunilor de cautare a planorului particular dat disparut joi seara, precizeaza, vineri, reprezentantii Ministerului Transporturilor.
In seara zilei de 6 august, in jurul orei 20,00, comandantul Aeroclubului Teritorial Brasov a constatat ca planorul particular cu indicativul D-5955, care decolase de pe Terenul de Zbor Ghimbav in jurul orei 12,30, nu s-a reintors la aterizare. In aceste conditii, s-a incercat contactarea telefonica si prin radio a pilotului, banuindu-se ca acesta ar fi aterizat in afara aerodomului, lucru uzual pentru aceasta categorie de aeronave.
,,Intrucat nu s-a reusit contactarea pilotului sau localizarea aeronavei pe alte terenuri de zbor din zona, in jurul orei 21,40 a fost anuntat Centrul de Coordonare — SAR ( Cautare si Salvare) ROMATSA, care a demarat imediat procedurile de alarmare, cautare si salvare a aeronavei', informeaza MT.
La bordul aeronavei disparute se afla o singura persoana, respectiv pilotul, care avea experienta zborului cu planorul in zone montane. Pilotul nu apartine niciunei unitati din subordinea MT.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005306 (s)