News Flash:

Topul SCUMPIRILOR in octombrie: oua, legume si conserve de legume, unt, energie si combustibili. Cu cat cu crescut preturile

10 Noiembrie 2017
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
benzina

Ouale, legumele, conservele de legume si fructele proaspete s-au scumpit cu peste 6%, untul costa mai mult cu aproape 5%, pretul energiei electrice s-a majorat cu aproximativ 7%, iar cel al combustibililor cu 3,4%, in octombrie fata de septembrie, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
La capitolul marfuri alimentare, legumele si conservele de legume s-au scumpit cu 6,67%, pretul cartofilor a crescut cu 5,4%, iar alte conserve si conserve de legume s-au scumpit cu 7,6%, in octombrie fata de luna trecuta, potrivit datelor publicate de INS.

Fructele si conservele din fructe s-au scumpit cu 2,5%, iar fructele proaspete, cu 6,1%

Preturile laptelui si a produselor lactate s-au majorat cu 1%. Branza a costat mai mult cu 4,8%, iar ouale, cu 6,6%, in octombrie fata de luna trecuta.
Pretul untului a crescut, in octombrie, cu 4,8% fata de septembrie si cu 11,8% fata de decembrie.

In schimb, citricele si fructele meridionale s-au ieftinit cu 1,2%.

In ceea ce priveste marfurile nealimentare, combustibilii s-au scumpit cu 3,4%, in urma majorarii accizelor la motorina si benzina, iar energia electrica, gazele si incalzirea centrala, cu 6,9%.

In octombrie, rata anuala a inflatiei a crescut la 2,8%, cel mai ridicat nivel din august 2013.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in sus prognoza de inflatie pentru sfarsitul acestui an, la 2,7%, fata de prognoza anterioara de 1,9%, a anuntat joi guvernatorul Mugur Isarescu, precizand ca fara impactul taxelor rata inflatiei „ar fi aratat mai bine”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007720 (s)