News Flash:

Ministrul Muncii: „Nu am facut transferul de contributii pentru a creste salariile”

10 Noiembrie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu

Transferul contributiilor de la angajator la angajat nu a fost o masura luata pentru a creste salariile romanilor, a declarat, in aceasta seara, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la Antena 3.

„Transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat a fost cea mai buna solutie pe care am putut sa o gasim ca sa protejam salariatul si sa protejam statul de unele companii care pana acum nu au inteles ca au si obligatii fata de angajat si fata de stat”, a spus ea.

Olguta Vasilescu: Nu am facut acest transfer de contributii pentru a creste salariile, noi ne-am asigurat doar ca nu vor scadea

„Nu am facut transferul de contributii pentru a creste salariile. Salariile romanilor cresc prin cu totul alte intrumente”, a adaugat Lia Olguta Vasilescu.

„Salariile cresc prin legea salarizarii in ceea ce ii priveste pe bugetari, prin hotararile de Guvern care se dau anual de marire a salariului minim pe economie. Sunt cu totul alte instrumente decat Codul Fiscal. Acest transfer de contributii l-am facut pentru a colecta mult mai multi bani la buget”, a precizat ministrul Muncii, adaugand ca salariul net nu scade in urma acestei schimbari.

Ministrul Muncii: Toata lumea care este in sistemul de pensii va avea de castigat

Olguta Vasilescu a declarat ca in 2018, prin trecerea contributiilor la angajat, contributia la pilonul de pensii pentru un salariu mediu creste cu 20,2%.

„Vor fi pensii mult mai mari, vom avea un sistem sustenabil de pensii. Acum completeaza statul in fiecare an cu o suma de peste 15 miliarde. Nu va mai fi nevoie sa se intample asta dupa ce Codul Fiscal va intra in vigoare. Noi estimam ca anul viitor vom avea un deficit pe fondul de pensii de doar patru miliarde fata de 19 cat este in prezent si urmeaza sa fie eliminat complet in anii urmatori”, a explicat ministrul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006178 (s)