News Flash:

Revolutia fiscala: Sase milioane de contracte de munca, in aer

9 Noiembrie 2017
975 Vizualizari | 0 Comentarii
fisc2

Opoziţia patronatelor şi a sindicatelor nu a înduplecat Guvernul să renunţe sau să amâne modificările ample din Codul fiscal, care vor schimba complet de la 1 ianuarie 2018 tabloul fiscal şi de muncă în România.

Guvernul a aprobat în pofida opo­ziţiei cvasigenerale, modifi­ca­rea prin ordonanţă de ur­gen­ţă a Codului fiscal prin care con­tribuţiile sociale ale angaja­to­rului sunt trecute în sarcina angaja­tului, impo­zitele la venituri şi contribuţiile sociale totale se reduc, dar şi contribuţia la Pilonul II de pensii, scrie Ziarul Financiar.

Pentru angajatori însă a fost introdus un impozit nou de 2,25% pe fondul de salarii, pentru cazurile în care compania ar intra în insolvenţă (impozit care în prezent este de 0,25%), ceea ce poate fi un motiv ca firmele să nu majoreze salariile brute ale angajaţilor astfel încât salariile nete ale acestora să nu aibă de suferit după transferul sarcinii fiscale de la angajator la angajat. Astfel 6 milioane de con­trac­te de muncă sunt sub semnul întrebării de la 1 ianuarie 2018.

Şi-a asumat guvernul un risc, adoptând aceste măsuri în pofida opoziţiei generale?

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006026 (s)