News Flash:

Top 5 cele mai rele alimente pe care le consumi cu placere

16 Februarie 2014
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
Iată un top cu cele mai consumate produse, dar care nu sunt deloc sănătoase:
1. Mezelurile din comerţ
Mezelurile şi afumăturile cresc riscul de cancer şi boli de inimă, arată cercetările recente realizate pe un eşantion de 500.000 de europeni din zone diferite. Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente poţi să ai surpriza ca doar unul singur să fie carne în cazul multor produse. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam, avertizează celebrul Dr. Oz în emisiunea sa The Dr. Oz Show.
Insă trebuie să ştii că acest risc nu este atat de crescut în cazul persoanelor care consumă cu regularitate carne de pui sau carne roşie neprocesată. Cu toate acestea, majoritatea recomandărilor oferite de medici se referă la un consum normal (nu zilnic) de carne slabă şi cat mai puţină carne roşie (porc, vită, miel, manzat). 
Citeşte un articol despre motivele pentru care consumul de mezeluri îţi distruge sănătatea şi un top al celor mai nocive mezeluri din comerţ!
2.Sucurile carbogazoase
Dacă vrei să slăbeşti, primul lucru pe care trebuie să-l elimini din dietă este sucul. Pe langă efectul negativ asupra siluetei, aceste băuturi carbogazoase pot să distrugă rinichii, cresc riscul de cancer şi generează o creştere a tensiunii arteriale. 
3.Produsele low-fat
Aceste produse sărace în grăsimi "low-fat" au o cantitate mare de grăsimi trans, acele grăsimi care sunt rele pentru inimă şi cresc nivelul de colesterol rău. Ca să compenseze lipsa gustului odată ce a fost îndepărtată grăsimea, mulţi producători apelează la un adaos de zaharuri, avertizează Dr. Oz. 
4. Margarina
A căpătat în ultima vreme o reputaţie bună, doarte multe persoane considerand că are grăsimi vegetale care sunt mai sănătoase decat cele animale regăsite în unt. Acest lucru ar fi adevărat, numai că aceste grăsimi vegetale folosite în margarină sunt hidrogenate şi sunt recunoscute pentru efectul nociv asupra sănătăţii. Studiile arată că grăsimine hidrogenate şi trans cresc riscul de cancer, diabet şi boli de inimă. 
Alege să consumi unt ocazional atunci cand îţi este poftă şi prepară-l în casă. Iată o reţetă de unt de casă ca să vezi cat de simplu poţi să obţii un produs sănătos!
5. Maioneza
O lingură de maioneză conţine 90 de calorii, 10 grame de grăsimi saturate şi 90 de miligrame de sodiu (sare). Aşadar este de preferat să nu o consumi decat ocazional şi nu în cantităţi mari. O alternativă ar fi maioneza de casă, însă şi aceasta trebuie consumată rar. Eva.ro

4 margarina 5 maioneza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030233 (s)