News Flash:

Aparatura celui mai mare spital privat din Timisoara, scoasa la licitatie!

15 Februarie 2014
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Finanţele timişene scot la vanzare cateva piese importante de aparatură medicală ale celui mai mare spital privat din Timişoara, Athena. Sumele ce ar urma să fie recuperate vor acoperi datoriile unităţii medicale către buget. Licitarea unor asemenea bunuri este o noutate şi pentru inspectorii fiscali. Mai multe piese de echipament medical aparţinand Spitalului Athena din Timişoara, cea mai importantă unitate medicală privată din zonă, sunt scoase la licitaţie de Finanţe pentru recuperarea unor datorii la buget: două Pulsoxitrometre Rad în valoare de 6.510 lei, inclusiv TVA, un sistem complet de resuscitare neonatală în valoare de 4.253,20 de lei inclusiv TVA, plus un sistem complet suport respirator neonatal, în valoare de 9.021 de lei, inclusiv TVA.
„Este o premieră şi pentru noi, nu am mai avut asemenea aparatură de spital la licitat. Ei au ceva datorii către buget, de ceva timp, din acest motiv s-a ajuns la licitaţie. Nu ştiu dacă se va achiziţiona, probabil tot asemenea unităţi medicale ar putea cumpăra aceste echipamente”, au declarat surse din cadrul Direcţiei de Finanţe Timiş.
Situaţia, deşi una neplăcută, nu va afecta calitatea actului medical din cadrul Athena. Fiecare dintre acele piese de echipament este în continuare prezentă în spital, fiind deţinute alte aparate identice.
„Obiectele scoase la licitație în vederea stingerii unei datorii mai vechi au fost stabilite în așa fel încat lipsa lor să nu pericliteze în vreun fel calitatea serviciilor medicale de neonatologie din cadrul spitalului nostru. Aceste aparate medicale sunt extrem de importante în gestionarea complicațiilor generate de cazurile de naștere prematură anterior varstei de 32 săptămani, asigurand suportul necesar pentru o adaptare optimă la condițiile extrauterine. Aceste echipamente sunt prezente în cadrul spitalului de mult timp fiind foarte rar folosite în contextul în care avem mai multe aparate din fiecare dintre cele menționate în publicația de vanzare. “Pierderea” lor nu ne afectează în acest moment calitatea serviciilor medicale, aparatura fiind prezentă în mai multe exemplare. Coroborată însă cu pierderea întregului echipament de acest tip aflat în dotarea spitalului ar genera o imposibilitate în acceptarea prematurilor cu o varstă gestationala mai mică de 32 săptămani.”, a declarat doctorul Bogdan Cioata, din partea Athena. (tion.ro)

athena aparate identice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1023 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041078 (s)