News Flash:

Top 10: Filme cu accidente aviatice

6 Noiembrie 2016
1886 Vizualizari | 0 Comentarii
avion acrobatie

In filmele din lista de mai jos, accidentele aviatice sunt "subiectul principal", iar acestea implica cel putin un personaj principal, de aceea am evitat sa includem filme precum "Air Force One", "Die Hard 2", "Get Shorty" si "We Are Marshall". Vezi lista de mai jos si spune-ne daca ai si alte sugestii.

10. The English Patient (1996)

Ralph Fiennes joaca rolul unui barbat care supravietuieste unui accident si a carui viata este dezvaluita prin amintirile lui. Este un film bun semnat Anthony Minghella, insa nu l-am recomanda pentru Oscar.

9. Hero (1992)

In filmul lui Stephen Frears, Dustin Hoffman este un ratat care salveaza mai multe persoane dintr-un accident. Dar cand un reporter (Geena Davis) incearca sa dea de urmele eroului, un impostor (Andy Garcia) apare pentru a-si asuma rolul salvatorului

8. Con Air (1997)

Nicolas Cage joaca rolul unui prizonier care este transportat alaturi de alti detinuti cu un avion. Acesta este deturnat de un infractor cunoscut drept "The Virus" (John Malkovich), iar personajul lui John Cusack intervine pe parcurs.

7. Bat* 21 (1988)

Gene Hackman este un specialist al carui avion se prabuseste intr-o jungla insesata cu militari VietCong. Pilotul Danny Glover trebuie sa il salveze inainte de a fi gasit de inamicii din zona. Suspansul este destul de bine conturat in film.

6. Alive (1993)

Este povestea reala a unei echipe de rugby din Uruguay, aflata intr-un charter care s-a prabusit in Anzi in 1972. Autorul Piers Paul Read a scris un roman de succes doi ani mai tarziu despre acest subiect. In film joaca Ethan Hawke si Vincent Spano, ale caror personaje se lupta sa supravietuiasca.

5. The Edge (1997)

Filmul lui Lee Tamahori ii are ca protagonisti pe Anthony Hopkins si Alec Baldwin. Este povestea unui bogatas si a unui fotograf care se prabusesc cu avionul in salbaticie, iar rivalitatea dintre ei devine tot mai puternica in imprejurarile respective, fiindca ambii iubesc aceeasi femeie. Scenariul este scris de David Mamet.

4. The Flight of the Phoenix (1965)

Este un film de suspans tesut in jurul unui avion care cade in desert. James Stewart, care a cauzat prabusirea, supervizeaza apoi reconstructia avionului, iar Richard Attenborough, Ian Bannen, Peter Finch si Hardy Kruger contribuie la acest lucru.

3. United 93 (2006)

Filmata in timp real de Paul Greengrass, pelicula relateaza o serie de evenimente din timpul atacului terorist 9/11, mai precis deturnarea unui avion care aterizeaza fortat in Pennsylvania. Filmul reuseste sa creeze suspans, dar esueaza in a fi un tribut adus curajului pasagerilor.

2. Fearless (1993)

Jeff Bridges si Rosie Perez fac echipa in filmul lui Peter Weir despre un barbat diagnosticat cu stres post-traumatic care se considera indestructibil si detasat de sine dupa ce supravietuieste unui accident aviatic. Un psiholog il ajuta sa vada viata altfel dupa ce il pune in legatura cu alt supravietuitor al carui bebelus murise in accidentul respectiv. Benicio del Toro si John Turturro completeaza distributia.

1. Cast Away (2000)

Tom Hanks merita fara doar si poate Oscar pentru rolul din acest film, pentru care a si slabit foarte mult. El este un agent Fed Ex care supravietuieste prabusirii avionului in care se afla si ajunge pe o insula. Hanks a fost premiat de Screen Actors Guild, Golden Globes si British Academy, insa American Academy i-a oferit Oscar-ul lui Russell Crowe pentru "Gladiator".


filmele lista 9 hero 6 alive 2 fearless
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005583 (s)