News Flash:

Terapia anticancer Gerson sau Dieta Gerson

14 Septembrie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
The Gerson therapy 210x300

Numită Gerson după fondatorul său, doctorul Max B. Gerson (1881-1959), terapia Gerson este o terapie alternativă, despre care se presupune că poate vindeca cancerul și alte boli cronice, grave, degenerative. Inițial, dieta Gerson a fost utilizată pentru a trata migrenele şi tuberculoza, dar începând cu anul 1928, dr. Gerson a început să o utilizeze ca  și tratament pentru cancer.

Ideea centrală a acestei terapii este că boala este cauzată de prea multe toxine nespecifice acumulate în organism. Dr. Gerson era de părere că o boală precum cancerul este posibilă deoarece acumulările de substanţe toxice în organism duc la un metabolism anormal al celulelor. De asemenea, în opinia sa, persoanele cu cancer au prea mult sodiu şi prea puţin potasiu în celulele corpurilor lor, lucru ce conduce la leziuni tisulare şi la slăbirea rezistenței organelor interne. Atunci când pacienţii reuşesc să elimine toxinele şi să-și echilibreze nivelul sodiu/potasiu, boala este tratată.vindecare cancer detoxifiere

Dr. Gerson a delimitat trei elemente cheie ale terapiei: dieta, suplimentele alimentare și detoxifierea.

  •  Dieta: Toate alimentele incluse în regimul de Gerson trebuie să fie proaspete, organice sau crescute bio şi consumate într-o formă cât mai apropiată de starea lor naturală. Pacienţii pot mânca fructe, legume şi cereale integrale. Totul trebuie să aibă un conținut scăzut de sodiu (sare) și trebuie să fie bogat în potasiu. Toate alimentele procesate (prelucrate): îmbuteliate, conservate, congelate, rafinate, sărate, afumate şi sulfurate, sunt strict interzise. Alcoolul este interzis pentru că este toxic şi limitează capacitatea sângelui de a transporta oxigen, ceea ce face imposibil procesul de detoxifiere.

Alimente permise: salată, sparanghel, mango, mere, pepeni, caise, fulgi de ovăz, anghinare, ceapă, sfecla roșie, portocale, broccoli, pătrunjel și rădăcină de patrunjel, zahăr brun, piersici, hrean, pere, varză, ardei verde şi roşu, prune, morcov, cartofi, conopidă, ridichi, țelina rădăcini sau tulpini, rubarbă, cireşe, orez brun, cicoare, salata Romaine, arpagic, coriandru, pâine de secară (nesărată, fără grăsime), porumb (numai în cazul în care acesta este permis de medic), coacăze, coriandru, mărar, fenicul, nucşoară, măghiran, rozmarin, salvie, vinete, şofran, tarhon, cimbru, măcriş, cimbru, spanac (numai gătit), escarole, suc de fructe proaspăt și organic, ulei de in (organic), cartofi dulci (o dată pe săptămână), chard elveţian, unele fructe uscate (stafide, piersici, smochine, caise, prune), fructe proaspete (cu excepţia tuturor fructelor de pădure- berries și ananas), tomate, usturoi, struguri, fasole verde, năsturel, miere, igname (o dată pe săptămână), sucuri proaspăt presate; iaurt fără grăsime, organic (la recomandarea medicului), varza, dovlecei.

Pacientul trebuie să bea 13 pahare de suc pe zi. Sucul trebuie să fie proaspăt făcut din fructe și legume. Se bea câte unul la fiecare oră.

Produsele alimentare trebuie să fie fierte fără sare, condimente sau uleiuri şi fără a se utiliza vase sau ustensile de aluminiu în procesul preparării.

Dieta organică și suplimentele nutritive sunt folosite pentru a stimula sistemul imunitar şi pentru a sprijini corpul pentru curăţarea de toxine. Alimentele bogate in potasiu şi sărace în sodiu sunt presupuse a putea corecta deteriorarea ţesuturilor afectate de prezența a prea mult sodiu în celule.

  • Suplimentele alimentare: Aceste substanțe ar trebui să ajute la corectarea metabolismului celular. Acestea includ: potasiul; soluția Lugol (iodură de potasiu, iod şi apă); Coenzima Q10 cu vitamina B12; vitaminele A, C şi B3 (niacina); ulei de seminte de in; enzime pancreatice; Pepsină.
  • Detoxifierea: Procesul de dezintoxifiere include clisme cu cafea sau ceai de mușețel, clisme ce au ca scop eliminarea substanțelor toxice din organism. Clismele stimulează căile biliare/hepatice, astfel încât toxinele pot fi eliminate din țesut mai ușor. Potrivit Dr. Gerson, ficatul este suprasolicitat în timpul bolii, motiv pentru care clismele ajută la descompunerea și eliminarea de substanțe negative din celule.

Potrivit Institutului Gerson, terapia Gerson nu este recomandat pentru oameni care au următoarele probleme: sunt ţintuite la pat sau sunt paraplegice; sunt în imposibilitatea de a mânca sau bea, sau sunt hrănite prin tub; au cheaguri de sânge; au eliminat mai mult de jumătate din colon; ileostomie; obstrucţie intestinală; insuficienţă renală; dializă; au eliminat mai mult de mai mult de 75% din stomac; au fost subiecții unui transplant de organe; suferă de efuziune pericardică (lichid în jurul inimii, pleurezii recurente (lichid în jurul plămânilor); sângerare severă; leucemie acută; metastaze cerebraleș inima sau stent  la inimă; au suferit un transplant de măduvă osoasă; au stimulator cardiac, au primit celule stem etc.Există doar câteva studii de cercetare și acestea sunt incomplete cu privire la terapia Gerson. În SUA este ilegal pentru o clinică să ofere tratamentul Gerson ca pe un regim care poate vindeca cancerul. Această formă de tratament poate fi urmată în clinicile Gerson din Mexic şi Ungaria.


alimente permise
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013217 (s)