News Flash:

Afla cum sa-ti intaresti sistemul imunitar prin dieta!

14 Septembrie 2017
966 Vizualizari | 0 Comentarii
goji
Sistemul imunitar indeplineste doua roluri vitale in organismul uman:
Produce anticorpi si stimuleaza activitatea celulelor specializate in apararea organismului  de a distruge intrusii de tipul microbilor, virusilor, bacteriilor, sau de a le neutraliza produsii toxici.
Tine sub control celulele corpului pentru a se asigura ca acestea nu sunt anormale sau deteriorate.
In fiecare primavara, schimbarile de temperatura slabesc sistemul imunitar si pot aparea tot felul de boli. Pentru a-ti proteja organismul si pentru a-ti stimula sistemul imunitar, ar trebui sa faci o serie de lucruri, cum ar fi:
Sa adopti o dieta bogata in fructe, legume si cereale integrale; sa reduci cantitatea de grasimi saturate consumata.imunitate
Sa faci miscare in mod regulat.
Sa-ti mentii o greutate optima.
Sa eviti fumatul si consumul de alcool.
Sa te odihnesti.
Pentru a-ti intari sistemul imunitar prin dieta, se pot implementa mai multe strategii:
Detoxifierea corporala- abordarea unei diete scurte de detoxifiere;
Evitarea sau limitarea consumului de carne sau inlocuirea carnii consumate cu varianta organica a acesteia – carnea conventionala este tratata cu antibiotice, care pot slabi sistemul digestiv si sistemul imunitar.
Suplimentarea dietei cu probiotice: aceste substate sunt pline de bacterii benefice.
Consumul de fructe si legume de sezon, locale.
Deasemenea, sistemul imunitar poate fi ajutat prin:
Imbogatirea dietei cu antioxidanti;
Un aport zilnic echilibrat de substante nutritive si microelemente.
Fructele si legumele iti pot face sistemul imunitar mai puternic datorita continutului lor ridicat de antioxidanti. Antioxidantii sunt nutrienti de tipul vitaminelor si mineralelor, care protejeaza si repara celulele afectate de radicalii liberi(oxidantii). Acestia sunt produse toxice secundare pe care corpul le produce in cadrul procesului de transformare a alimentelor in energie. Deasemenea, ei mai provin din fumul de tigara, poluare, expunerea la lumina solara si la alti factori de mediu nocivi. Radicalii liberi pot deteriora ADN-ului si pot suprima sistemul imunitar al organismului. Atunci cand ei interfereaza cu sistemul imunitar, pot face organismul mai vulnerabil la raceli, gripa si la alte infectii.
Trei antioxidanti importanti din clasa vitaminelor sunt beta-carotenul, vitamina C si vitamina E. Acestia pot fi gasiti in fructele si legumele colorate. Alte surse bogate de antioxidanti sunt:  sfecla, broccoli, pepenele galben, morcovii, grapefruitul roz, spanacul, tomatele, pepenele verde,  varza de Bruxelles, ardelul verde sau galben, nucile, semintele de floarea soarelui, prunele, merele, fructele de padure, lucerna, varza, ceapa, vinetele, celebrele gonji.
Doua minerale cu un puternic efect antioxidativ, care pot ajuta la stimularea imunitatii, sunt zincul si seleniul. Ele provin din: stridii, carne rosie, carne de pasare, fasole, nuci, fructe de mare, ton, cereale integrale fortificate si produse lactate.
Nu numai oxidantii, ci si deficientele de macronutrienti pot slabi sistemul imunitar. Aportul de energie are o influenta importanta asupra activitatii sistemului imunitar. Oamenii subnutriti sau, dimpotriva, persoanele obeze sunt expuse la un risc mai mare de infectii. De exemplu, dietele de 1200 calorii sau mai putin pe zi pot afecta functia imuna. Acelasi rezultat provine si din aportul excesiv de energie, obezitatea fiind asociata cu o rata crescuta de boli infectioase. Din acest punct de vedere, pentru a asigura un sistem imunitar puternic, dieta ar trebui sa fie echilibrata nutritional si caloric.
In concluzie, pentru a mentine sistemul imunitar cat mai puternic posibil, trebuie sa ai o dieta hranitoare si echilibrata. Daca, deasemenea, cand completezi dieta cu exercitii fizice si reduci stresul, sistemul imunitar nu te va dezamagi.

detoxifierea imunitar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010146 (s)