News Flash:

Tarom va opera zboruri si spre Berlin

27 Iulie 2018
804 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom1

Transportatorul aerian national Tarom va opera zboruri si spre Berlin, cel mai probabil din Bucuresti sau Sibiu, a declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff.

 
”Berlinul este pentru Tarom una din tintele pe care ni le-am propus de la inceputul anului. Pentru ca nu am avut posibilitatea sa ne prezentam cu aeronave care sa poata suplimenta aceasta cursa, am impins-o inspre sezonul de toamna-iarna. Planuim sa conectam capitala germana de capitala Romaniei, mai ales in contextul in care Romania va prelua presedintia Uniunii Europene (de la 1 ianuarie 2019, n.r.). Este important sa avem si un schimb relational si cu Berlin”, declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff, intr-o intalnire cu presa.

Berlinul ar fi a cincea destinatie din Germania deservita de Tarom, dupa Munchen, Frankfurt, Hamburg si Stuttgart.
”Germania este unul din cei mai importanti parteneri (din punct de vedere al investitiilor in Romania, n.r.), alaturi de Austria, Olanda si alte state care investesc in Romania. Noi trebuie sa conectam cele doua lumi, pentru a recupera minusul pe care il avem fata de Europa de Vest si, pe de alta parte, suntem foarte bucurosi daca si cei care nu ne cunosc au o sansa sa vina in Romania sa ne cunoasca, sa vada care este traditia noastra, istoria si care ar putea genera plus-valoare”, a afirmat seful Tarom.

El subliniaza ca, in ultima vreme, piata Germaniei fusese lasata la o parte.

”Avem un interes major, avem foarte multi conationali care se duc in Germania, avem si etnici germani plecati acolo si care, cu siguranta, daca ar avea posibilitatea, s-ar reconecta mai des la locurile din care au plecat, daca ar exista si infrastructura aeriana necesara”, a punctat el.

De asemenea, Tarom a inaugurat pe 15 iulie ruta Bucuresti-Sibiu-Stuttgart.

Conducerea companiei apreciaza ca deschiderea rutei Bucuresti - Sibiu – Stuttgart reprezinta un avantaj consistent pentru intarirea industriei romano-germane din regiune.

De altfel, acesta a declarat recent intr-un interviu acordat News.ro ca Tarom ar putea lansa in lunile urmatoare curse directe spre Odessa, Tbilisi, Baku si Erevan.

Tarom are circa 1.850 de salariati si opereaza in prezent pe zborurile externe si interne cu o flota de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achizitia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un pret de catalog de 586 milioane dolari si vor fi livrate pana in anul 2023.

 In plus, compania vrea sa schimbe 13 avioane din flota, urmand sa dea un anunt in acest sens.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006404 (s)