News Flash:

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, anunta penalitati pentru intarzierile la lucrarile de infrastructura rutiera. Cand ar putea fi gata lotul trei din autostrada Lugoj-Deva

27 Iulie 2018
692 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada Nadlac Pecica

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat, joi, intr-o emisiune TV, ca ministerul a inceput deja sa calculeze penalitati pentru intarzieri la lucrarile de infrastructura rutiera si a cerut CNAIR sa identifice motivele pentru care au avut loc aceste intarzieri.
„Am inceput un proces de investigare cu privire la originea revendicarilor facute in decursul timpului de diversi parteneri comerciali pe deoparte, pe de alta parte am inceput deja sa calculam noi penalitati si sa cer companiei (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere - n.r.) si ma bucur de un partenerat corect cu conducerea companiei de astazi, in sensul de a identifica motivele pentru care aceste lucruri s-au intamplat, pentru ca stiti, perceptia mea este urmatoarea: s-au uitat intr-un sertar sau s-a stat pe o procedura legala, raspundem la 30 de zile la o hartie pentru autorizatia de constructie, mai asteptam 30 de zile pentru o alta hartie, in ultimele sase luni, aceste proceduri le monitorizez la nivel de minister, cu aparatul propriu al ministerului, am oameni speciali dedicati care urmaresc aceste proceduri legale, astfel incat ele nu sa astepte sa se petreaca in termenele de 30 de zile plus 30, astfel incat, am scurtat mult din aceste termene”, a declarat Lucian Sova la Antena 3.

Potrivit oficialului, Ministerul Transporturlior va incepe o serie de investigatii privind nerespectarea termenelor contractuale si originea revendicarilor.

„Aceste lucruri incep sa le investighez: unu ca la nivel de companii ne pregatim sa facem noi reglementari pentru nerespectarea termenelor contractoare, iar acest lucru va produce deranj si acest lucru va scoate la suprafata o serie de aspecte, pe de alta parte si cu privire la originea si responsabilitatea revendicarilor care sunt multe, sunt in curs si asteptam multe decizii nefavorabile companiei si mi-am propus sa ma pregatesc si cu evaluarea responsabilitatilor”, a adaugat ministrul Transporturilor.
Ministrul nu crede ca lotul trei din autostrada Lugoj-Deva va fi gata anul acesta

Nu cred ca lotul trei din autostrada Lugoj-Deva va fi gata anul acesta, insa aceasta trebuie finalizata pana in 2019, iar autostrada Sebes-Turda va fi gata in 2019, a declarat Lucian Sova, Ministrul Transporturilor, intr-o emisiune TV.

„Nu cred ca lotul trei din autostrada Lugoj-Deva va fi gata anul acesta, daca mentine ritmul acesta, dar va spun, pe lotul trei se lucreaza cu 100 si ceva de muncitori, pe lotul patru cu 600 de muncitori. Pe lotul trei se lucreaza cu sub 100 de utilaje”, a declarat Lucian Sova.

„La ritmul acesta, lotul trei nu se poate finaliza in acest an, daca s-ar intampla o minune, in sensul ca ar lucra cu 300 de muncitori romani si poate cu 200 de utilaje in loc de 100, sigur ca termenele s-ar scurta”, a adaugat Sova.

In privinta autostrazii Sebes-Turda, ministrul Transporturilor spune ca va fi gata in totalitate in vara anului 2019. „Se termina si asceasta reasfaltare. Sunt foarte suparat de faptul ca practic nu receptionam autostrada noua, ci autostrada reparata si cuvintele cheie vreau sa se duca catre toti antreprenorii, pentru ca nu pot sa fac abstractie de faptul ca nici macar prima masina pe care va circula in mod oficial, legal pe aceste segmente, nu va circula pe un drum nou, ci pe anumite segmente reparate. Nu pot sa ma fac ca luam niste produse deja reparate”, a adaugat ministrul.

„Sebes-Turda trei si patru, o saptamana, deci cele doua loturi vor fi deschise traficului saptamana viitoare, celelalte loturi 1 si 2 vor fi deschise nu numai conform graficului, ci si modului in care am evaluat nu numai eu, ci si compania ritmul lucrarilor si mobilizarea, daca isi mentin acest ritm, vara anului viitor este un termen rezonabil”, a adaugat Sova.

Despre Autostrada Sibiu-Pitesti, Lucian Sova a spus ca „miercuri a fost depus studiul de evaluare adecvata, deci ultimul document care tine de acordul de mediu. Am descoperit ca in cadrul acestui document ni se recomanda sa facem doua viaducte, care trec peste drumul national 7, peste calea ferata si peste raul Olt fara sa atinga Autostrada, dar din perspectiva de mediu sunt absolut necesare si sunt finantabile pe fondurile europene. Pana la sfarsitul anului vom avea acordul de mediu”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007213 (s)