News Flash:

Bine de știut!

TAROM a semnat un contract de leasing pentru achiziţia a două aeronave Boeing

4 Iulie 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a încheiat un contract de leasing pentru achiziția a două aeronave Boeing 737 MAX 8 cu CDB Aviation. Potrivit anunțului făcut miercuri de către operatorul național de zboruri, TAROM a semnat un contract de leasing cu CDB Aviation, subsidiara irlandeză a CDB Financial Leasing Co. Ltd. Cele două aeronave Boeing 737 MAX 8 vor fi livrate în perioada decembrie 2025 - ianuarie 2026 și fac parte din procesul de modernizare a flotei TAROM. Nouă aeronave vor avea o capacitate de 189 de locuri și vor contribui la standardizarea flotei TAROM. Aceste achiziții își propun să ofere călătorilor servicii de calitate superioară și să reducă semnificativ costurile operaționale ale companiei.

„Colaborarea cu CDB Aviation susţine planurile noastre pentru modernizarea flotei TAROM, iar cele două aeronave Boeing 737 MAX 8 ne vor ajuta să creştem eficienţa operaţională şi să oferim pasagerilor noştri o experienţă de zbor superioară. Apreciem expertiza şi sprijinul partenerului nostru pentru această investiţie, o parte importantă a planului de dezvoltare, în care modernizarea flotei este un element cheie pentru îmbunătăţirea performanţei comerciale şi a perspectivei de creştere. Aşteptăm cu nerăbdare să le introducem în programul nostru de zbor," a afirmat Costin Iordache, Director General al TAROM.

Achiziția de aeronave noi face parte din planul de redresare al TAROM și a fost o condiție esențială pentru aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană. Aeronavele Boeing 737 MAX 8 vor juca un rol crucial în consolidarea poziției TAROM pe piață și în modernizarea flotei companiei. Directorul general al CDB Aviation, Jie Chen, a subliniat importanța acestei achiziții pentru consolidarea relației cu TAROM, una dintre cele mai vechi companii aeriene din regiunea Europei de Est.

„Dorim să construim o relaţie puternică cu cel mai nou dintre clienţii europeni şi una dintre cele mai vechi companii aeriene din regiune, TAROM. Fondată în urmă cu şapte decenii, TAROM este în prezent cea mai longevivă companie aeriană din România, având un rol central în promovarea industriei aviatice a ţării şi a conectivităţii regionale. Cu aceste avioane MAX, TAROM va putea continua să-şi îmbunătăţească poziţia pe piaţă, construind în acelaşi timp una dintre cele mai tinere flote din regiune", a afirmat Jie Chen, directorul general al CDB Aviation, citat în comunicat.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române - TAROM a fost înființată în 1954 și operează sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din 25 iunie 2010, TAROM este membră a alianței SkyTeam. Compania operează o flotă de 18 aeronave și deservește aproximativ 70 de destinații cu aeronave proprii sau în parteneriat code-share. Din 1993, TAROM este membră a Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005488 (s)