News Flash:

TAROM a inaugurat zborul Iasi - Timisoara

26 Martie 2018
1094 Vizualizari | 0 Comentarii
tarom

La scurt timp dupa ce o companie privata a renuntat la cursele aeriene de la Timisoara la Iasi, compania Tarom a decis sa preia aceasta ruta, primul zbor avand loc duminica. Vestea buna pentru capitala Banatului este ca peste doua saptamani aceeasi companie va inaugura si curse spre destinatii internationale pornind de pe aeroportul timisorean.
Dupa ce a pierdut o serie de destinatii si curse prin plecarea companiilor Blue Air si Ryanair, Aeroportul International Timisoara a inaugurat duminica o noua cursa. Este vorba de o legatura aeriana functionala pana acum cateva saptamani, cea de la Timisoara spre Iasi si retur. Aceasta va fi operata de compania nationala aeriana, Tarom. Cursele Tarom vor opera de la Timisoara la Iasi si retur cu o frecventa de patru curse pe saptamana, luni, miercuri, joi si duminica.

„Legatura aeriana cu Iasiul, cel mai mare oras din estul Romaniei, nu face doar o punte istorica si geografica intre cele doua regiuni, Banat si Moldova, dar ofera si mobilitate, dinamism, oportunitati de noi afaceri in interesul partilor, schimb de experienta culturale, educationale, medicale intre cetateni, posibilitati mai mari de colaborare si toate intr-un timp mult redus de transport. Avand in vedere infrastructura rutiera si feroviara deficitara din acest moment, solutia de transport aerian pe care o ofera cei de la Tarom este extraordinara.”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.

„Tarom este compania care uneste. Ne bucura foarte mult atunci cand reusim sa devenim un veritabil liant intre romanii de pretutindeni. Mi-as dori sa se retina faptul ca de astazi, un zbor cu Tarom reprezinta cel mai scurt drum dintre Timisoara si Iasi. In mai putin de doua ore, pasagerii ajung la destinatie. Noi consideram ca romanii merita o companie nationala care sa dezvolte zborurile interne, pentru ca aici este un segment de public care a fost neglijat in ultimii ani. In acelasi timp, avem incredere ca toate aceste curse vor fi profitabile pentru companie”, a subliniat Werner Wolff, directorul general al companiei nationale Taron.

Intrebat cum a decis compania pe care o reprezinta sa opereze un zbor pe aceasta ruta, una la care o companie privata a renuntat din rationamente economice, Wolff a declarat ca in acest moment exista o cerere de aproximativ 50 de persoane pentru fiecare zbor pe aceasta ruta, iar avioanele operate de Tarom au exact aceasta capacitate. Deci, ruta va fi una rentabila. Conform sefului companiei aeriene, un zbor dus intors intre Timisoara si Iasi va costa de la 40 de euro in sus. Luni, miercuri si joi pe ruta Iasi -Timisoara cursa va opera cu decolare la 08:30 si aterizare la 10:20, iar de la Timisoara la Iasi cu decolare la 10:45 si aterizare la 12:25. De asemenea, va fi un zbor duminica cu decolare de la Iasi 13.30 si aterizare la Timisoara la 15.20, respectiv decolare de la Timisoara la 15.45 si aterizare la Iasi la 17.25.

Cu avioane romanesti, de la Timisoara si in strainatate

Cea mai buna veste pe care cei doi oficiali prezenti la lansarea noii rute au anuntat-o a fost faptul ca Tarom va introduce in urmatoarele saptamani si o serie de curse international din Timisoara

„Din ce am discutat cu domnul director general de la Tarom, sunt convins ca dupa ce, si cred ca in curand masurile pe care le-a gandit si le-a conceput vor produce efecte, si nu cred ca va mai dura mult timp, vor incepe din nou zboruri internationale cu compania Tarom de pe Aeroportul International Timisoara”, a subliniat Dan Idolu.

Noul director al companiei amintite, timisorean prin adoptie dupa ce a condus ani buni reprezentanta locala a uneia dintre principalele marci auto de pe piata, Werner Wolff, a confirmat aceasta informatie.

„Domnul Idolu a vorbit despre niste zboruri care vor zbura din Timisoara inspre extern. Eu spun ca nu o sa dureze mult, in maxim doua saptamani va vom spune ce zboruri vor fi operate din vara acestui an si, cu siguranta, din toamna in mod regulat si spre alte destinatii”, a mai declarat Werner Wolff.


tarom ryanair timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006198 (s)