News Flash:

Targoviste. Adolescenta de 13 ani omorata pe trecerea de pietoni ar fi avut o alcoolemie de 0.22 la mie

26 Iulie 2022
388 Vizualizari | 0 Comentarii
targoviste adolescenta de 13 ani omorata pe trecerea de pietoni ar fi avut o alcoolemie de 0 22 la mie 27544

Ancheta privind accidentul mortal produs in Targoviste, in care in seara zilei de 7 iulie 2022 o adolescenta in varsta de 13 ani a fost ucisa in timp ce traversa pe trecerea de pietoni, a luat o intorsatura neprevazuta.

Raportul medico-legal a relevat faptul ca victima a avut o alcoolemie de 0.20. Familia fetitei acuza ca rezultatele analizelor sunt gresite sau ca la mijloc este vorba despre o incurcatura a documentelor medicale, sustin surse judiciare citate de ziare.com.

Dupa cercetarile initiale au fost facute de autoritatile din Targoviste, ancheta a fost preluata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, dupa scandalul izbucnit in ziua inmormantarii fetitei, tocmai pentru a se incerca dezamorsarea starii de tensiune instalate la nivel local.

La finalul saptamanii trecute au fost chemati la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, seful politiei din Targoviste, seful Serviciului de Actiuni Speciale Dambovita, respectiv subalternii lor care au participat la luptele de strada din ziua inmormantarii.

In cursul zilei de luni 25 iulie, la Ploiesti au fost citati martorii prezenti, inclusiv preotii, dar si angajati ai serviciului de medicina legala. Acestia din urma au fost chemati in legatura cu rezultatul alcoolemiei in cazul fetitei, potrivit unor surse interne.

In acest caz ancheta vizeaza trei capete de acuzare: ucidere din culpa, in cazul soferului, ultraj, in cazul cetatenilor care au fost agresivi cu politistii in ziua inmormantarii fetitei si purtare abuziva, vizati fiind politistii acuzati ca au batut participantii la funeralii.

Intr-o prima faza a anchetei, soferul a fost cercetat in stare de libertate, insa, odata luat dosarul la Ploiesti, procurorii de aici au cerut arestarea preventiva pe numele tanarului. Mandatul de arestare preventiva pentru 30 de zile a fost respins de Judecatoria Dambovita, instanta care a decis sa-l plaseze in arest la domiciliu.

Atat parchetul cat si soferul au contestat masura preventiva, decizia finala urmand sa fie luata la Tribunalul Dambovita. Deocamdata nu a fost stabilita data sedintei de judecata.

In ceea ce priveste raportul medico-legal care a relevat o alcoolemie de 0,20 in cazul fetitei, din punct de vedere legal soferul nu va fi exonerat, acesta urmand sa fie cercetat in continuare pentru ucidere din culpa.

Potrivit unor specialisti in legislatie rutiera, in cazul in care pietonul accidentat se afla sub influenta bauturilor alcoolice, soferul nu este absolvit de vina. Acest lucru s-ar fi intamplat doar daca victima ar fi fost la randul ei sofer sau daca s-ar fi aflat pe bicicleta, trotineta sau orice alt mijloc de transport care sa intre sub incidenta legislatiei rutiere.

”In Romania nu este ilegal ca un pieton sa circule pe drumurile publice sub influenta alcoolului. Nu exista o prevedere legala in acest sens. Am fi discutat altfel, daca victima traversa strada pe bicicleta”, au explicat surse judiciare.

In paralel cu ancheta penala de la Ploiesti se desfasoara la Bucuresti o cercetare interna, vizati fiind sefii politiei din Targoviste. Se verifica daca acestia au respectat procedurile in ziua inmormantarii adolescentei, cand s-a iscat o incaierare intre fortele de ordine si rudele victimei, acestea din urma fiind nemultumite ca le-a fost interzis sa treaca cu cortegiul funerar pe strada unde locuieste soferul.

In timpul incaierarii a fost lovit de catre participantii la inmormantare chiar seful Politiei Targoviste, iar alti cetateni acuza ca au fost batuti de ”mascati” in timp ce erau culcati la pamant.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007003 (s)