News Flash:

Se recalculeaza pensiile din Romania! Bani in plus pentru milioane de romani

20 Iulie 2022
760 Vizualizari | 0 Comentarii
recalculare pensii

Se recalculeaza pensiile din Romania, si milioane de romani vor primi bani in plus. Iata care sunt cele mai noi informatii legate de recalcularea pensiilor, noutati prezentate chiar de catre ministrul Muncii!

Bani in plus pentru pensionari dupa recalcularea pensiilor
In contextul discutiilor legate de procesul de recalculare a pensiilor, Ministrul Muncii a precizat ca se doreste pastrarea principiilor Legii 127, principiul de baza privind rezolvarea inechitatilor. Marius Budai a precizat ca guvernantii nu iau in calcul schimbarea in esenta a formulei de calcul, insa nu este exclus sa existe elemente de imbunatatire. Iata ce a declarat Ministrul Muncii!

Nu ne gandim in esenta, la schimbarea formulei de calcul, dar daca gasim elemente de imbunatatire si de a lua in calcul cat se poate din abilitatea sistemului de pensii, dar in primul si in primul rand prioritatea principala este rezolvarea inechitatilor din sistem, a spus Marius Budai.

In acelasi timp, oficialul a transmis ca in aceasta perioada, in paralel cu derularea activitatii de catre Comisia Europeana, sunt preluate datele din dosarele de pensii, din toate dosarele de pensie aflate in arhivele caselor judetene de pensii.

Astfel, stagiile de cotizare contributiva sunt separate de stagiile de cotizare dublate, si sporurile cu caracter permanent de sporurile cu caracter nepermanent.

Ministrul Muncii: Am spus clar ca nu sustinem cresterea varstei de pensionare
Cu privire la varsta de pensionare in Romania, Ministrul Muncii a declarat ca nici el si nici PSD-ul nu sustin cresterea varstei de pensionare in contextul in care scopul guvernantilor este de a creste speranta de viata si cresterea sperantei de viata sanatoasa in Romania.

Tot Marius Budai a abordat un alt subiect de interes pentru romani. Este vorba despre un nou pachet de sprijin pentru pensionarii cu pensii mai mici de 2000 de lei.

El a precizat ca este vorba despre un sprijin diferit de cel cu voucherele electronice pe carduri, dar este asemanator cu sprijinul acordat in luna ianuarie, din pachetul social.

Reamintim faptul ca in luna iulie 2022, toti pensionarii din Romania, cu pensii mai mici de 2000 de lei au primit un sprijin unic de 700 de lei din partea statului. Acesta este menit sa-i ajute pe cei cu venituri mici sa se descurce cu banii in conditiile in care toate preturile au inregistrat cresteri record.

In afara de acesti bani, guvernantii au decis suspendarea angajarilor la stat incepand cu 1 iulie, diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel putin 10%, cu exceptia celor cu investitiile, salariile, pensiile si asistenta sociala si Accelerarea absorbtiei fondurilor europene din cadrul programelor operationale si al PNRR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004678 (s)