News Flash:

Targ de consultanta educationala la Timisoara. Zeci de oferte de studii pentru cursuri de licenta si masterat in strainatate

16 Octombrie 2013
1326 Vizualizari | 0 Comentarii

Timisoara se afla si în acest an pe lista oraselor vizitate de cei de la World Education Fair, una dintre cele mai importante evenimente menite sa promoveze ofertele educationale disponibile tinerilor care doresc sa studieze în strainatate. Miercuri, la Timisoara va avea loc o noua editie a targului.

La Hotel Timisoara, miercuri, între orele 11 si 16 va avea loc World Education Fair. Targul de consultanta educationala reuneste reprezentanti au unor universitati de elita din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elvetia, Spania, dar si din alte tari. Pe lista celor reprezentate se numara: Coventry University, Hague University of applied Sciences din Olanda, London School of Business.

Este de asteptat un numar destul de mare de tineri interesati de un program de studii de licenta sau de masterat. Interesul pentru studii afara creste permanent. „Tinerii romani sunt inetersati de aceste programe de studiu pentru ca astfel au acces la resurse de calitate. Multi sunt interesati de aceste facultati pentru a avea un viitor mai bun la finalul studiilor. Din pacate, acest viitor este … afara. O alta categorie de tineri doresc sa urmeze o specializare care în Romania nu exista. De exemplu, psihologie si sport. In strainatate se foloseste foarte mult aceasta specializare”, ne-a declarat Ana Maria Papp, reprezentanta organizatorilor targului.

In ceea ce priveste studentii romani, interesul pentru institutele de învatamant superior din Marea Britanie. De asemenea, se observa un interes în crestere pentru cele din Scotia, unde nu se plateste taxa, dar si Tara Galilor, unde valoarea maxima a taxei de scolarizare nu depaseste 3575 de lire sterline, restul fiind subventionat de stat. In tarile nordice, de exemplu în Danemarca sau Suedia nu se platesc taxe la universitate.

O alta mare problema ridicata de viitorii studenti romani care pleaca în strainatate este legata de dreptul de munca. In Anglia se permite un program maxim de 20 de ore pe saptamana. In Olanda este permis lucrul pentru asigurarea scolarizarii, dar programul este limitat. Totusi, se poate ajunge si la 52 de ore pe luna. O alta sursa buna de venit pot fi bursele de scolarizare. In functie de conditia sociala, de calitatea studentului si de zona de unde acesta provine bursa poate acoperi integral plata studiilor.

Inscrierea tinerilor interesati de eveniment trebuie efectuata online la adresa www.worldeducation.ro.

 


timisoara education fair marea britanie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1396 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007068 (s)