News Flash:

Statuia lui Ioan Nepomuk, cel mai vechi monument din Timisoara, a fost restaurata

15 Octombrie 2013
1656 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu ocazia a 112 ani de la sfintirea Bisericii Romano-Catolice Millenium, din cartierul Fabric, Municipalitatea a inaugurat o piateta in fata bisericii. Piateta a fost renovata odata cu mutarea statuii Ioan Nepomuk. Statuia a fost, de asemenea, restaurata de catre sculptorul Ioan Oprescu. Printre oficialitatile prezente la eveniment s-au numarat: Primarul Municipiului Timisoara, Nicolae Robu, sculptorul Ioan Oprescu, seful Directiei de Mediu a Primariei Timisoara, Adrian Bere si altii.
Intrucat maine, 14 octombrie 2013, catolicii din cartierul Fabric sarbatoresc hramul Bisericii Millenium, la ceremonia de dezvelire au participat si Excelenta Sa Msgr. Aurel Perca, episcop auxiliar al diecezei romano-catolice de Iasi, pe langa reprezentantii bisericii romano-catolice din Timisoara
Cel mai vechi monument al orasului, restaurarea statuii Sf. Nepomuk, care dateaza din anul 1772, a costat 15.000 de euro, lucrarile derulandu-se timp de aproape 5 luni. In plus, lucrarile la amenajarea piatetei a inceput in luna august a anului curent, ele fiind executate pe de o parte cu ajutorul AEM, care si-a asumat sa sustina financiar si sa plateasca efectiv executia pentru partea de alei si de iluminat, iar restul amenajarii a fost facuta de catre Directia de Mediu din primarie, societatile Horticultura si ADP. In acest sens, s-a largit aleea, pentru a permite accesul si in partile laterale, s-a amenajat spatiul verde, s-au pus bancute si, momentan, se lucreaza la iluminatul arhitectural, atat al statuii, cat si al bisericii. Totodata, cu ocazia reabilitarii au fost curatate cu gheata carbonica si zidurile bisericii.


ioan nepomuk
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1423 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005628 (s)