News Flash:

Ancheta pentru gasirea vinovatului de moartea puiului de zebra de la Zoo Timisoara

16 Octombrie 2013
1336 Vizualizari | 0 Comentarii

Chiar daca zebra adusa recent la Gradina Zoologica din Timisoara a putut evada de mai multe ori din tarcul în care a fost plasata, iar ultima data cand a fugit s-a înecat în helesteul din incinta, primarul Nicolae Robu sustine ca animalul a fost tratat cum se cuvine. Edilul a afirmat ca de vina pentru cele întamplate este… doar zebra care a murit, si nu cei care o aveau în grija. Robu a povestit ca directorul Directiei de Mediu a primariei, Adrian Bere, care a sarit în helesteu sa salveze animalul, a plans cand a vazut ce s-a întamplat cu zebra.

Primarul Nicolae Robu afirma ca zebra care a fost adusa recent de la Gradina Zoologica din Liberec, Cehia, si a murit înainte ca timisorenii sa o poata vedea, a fost tratata „ca la carte”.
„Nu sunt specialist în asemenea spete, nu stiu cum trebuie sa fie un habitat. Specialistii spun ca era un habitat corespunzator, specialistii spun ca animalul a fost tratat cum se cuvine, cum scrie la carte si nu-i nimeni de vina ca si aceasta zebra, asa cum se întampla cu multe animale, a avut un comportament imprevizibil, un comportament agresiv. A putut vedea toata lumea. N-o sa-i pedepsim pe cei care au riscat sa-si piarda viata si au rani ca sa salveze acest animal. Nu va pot spune mai mult pentru ca realmente nu ma pricep în acest domeniu”, a declarat, pentru www.tion.ro Robu.

In opinia edilului, nu este vorba despre un caz de neglijenta si singura responsabilitate pentru cele întamplate o poarta… zebra care s-a înecat în helesteul de la Zoo.
„Eu cred ca în primul rand este de vina un animal agresiv si cu comportament imprevizibil, care în loc sa manance da din copite si rupe gardurile. Nu putem sa-l disculpam pe acel animal de vina. Haideti sa fim oameni seriosi. Nu trebuie neaparat sa cautam vina la oameni. O fi de vina si copilul din Bucuresti ca a fost omorat de caini…”, a adaugat Robu.
Primarul a povestit ca seful Directiei de Mediu, Adrian Bere, cel care a sarit în apa sa salveze animalul, împreuna cu medicul veterinar de la Zoo, Mihaita Afrenie, a fost profund afectat de cele întamplate.

„Dansul (n.r. – Adrian Bere) a ajuns la spital si a intrat într-o apa de trei metri adancime sa salveze o zebra. Nu trebuie sa scapam din vedere aceste aspecte, tocmai pentru ca domnul Bere este un om care iubeste animalele si care, vreti sa va spun? A plans efectiv, asa barbat în toata firea cum este, cand s-a întamplat lucrul acesta (…) Dansul a avut un vis, din iubire pentru animale, ca Timisoara sa aiba la Gradina Zoologica si o zebra. Si a facut tot ce i-a stat în putinta sa o aduca. Si a adus-o pe gratis. Si acum ce trebuie, sa-l pedepsim? N-are absolut nicio vina”, sustine Robu.

Va reamintim ca, în cursul zilei de vineri, cand primarul a tinut sa le prezinte jurnalistilor noua achizitie de la Zoo, zebra a reu?it sa evadeze din habitatul în care fusese plasata. Angaja?ii Gradinii Zoologice au reusit atunci sa o returneze, dar, ulterior, potrivit reprezentan?ilor municipalitatii, animalul a fugit din nou si a sarit în helesteu, unde si-a gasit sfarsitul…


nicolae robu robu sustine robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005920 (s)