News Flash:

CNAIR a semnat contractul de finantare pentru noua descarcare de pe autostrada de la Sanandrei

24 August 2021
664 Vizualizari | 0 Comentarii
sanandrei drum legatura

Noua descarcare de pe autostrada din zona Sanandrei intra in linie dreapta. CNAIR si Ministerul Transporturilor au semnat recent contractul de finantare cu bani europeni. Valoarea este de aproape 260 de milioane de lei, bani care vin prin POIM.
Contractul de finantare nr. 109 pentru proiectul „Drum de legatura autostrada A1 Arad – Timisoara – DN69” a fost semnat zilele trecute de CNAIR si Ministerul Transporturilor, pentru finantarea nerambursabila alocata prin POIM 2014-2020.

„Obiectivul general al proiectului consta in realizarea conexiunii autostrazii A1 cu orasul Timisoara si alte drumuri nationale si judetene conexe, in vederea descarcarii traficului rutier de pe autostrada Arad – Timisoara, cu scopul cresterii mobilitatii la nivelul infrastructurii rutiere aferente retelei TEN-T, ce va contribui la promovarea competitivitatii economice si la imbunatatirea conditiilor in transportul rutier si la reducerea emisiilor poluante prin eliminarea/reducerea blocajelor de trafic”, a transmis Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Valoarea proiectului este de 259,45 de milioane de lei, suma din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene din Fondul de Coeziune. Restul banilor vin de la CNAIR.

De proiectarea si executia drumului de la Sanandrei spre A1 se ocupa Todini Construzioni Generali S.p.A., singura societate care a mers la licitatia CNAIR, care s-a angajat ca face lucrarea cu 222,5 milioane de lei cu tot cu TVA. Proiectul ar trebui sa fie predat beneficiarului in cateva saptamani, iar drumul are deja autorizatie de construire. Pe viitorul santier au intrat de ceva timp arheologii.

Viitorul drum de legatura va avea 10 kilometri si va incepe cu 300 de metri inaintea intersectiei existente deja intre drumul Timisoara – Arad si cel ce duce spre localitatea Sanandrei. De aici se va face un nod rutier spre A1. Santierul ar putea incepe in toamna si ar trebui sa tina 18 luni, iar noul drum va avea doua poduri noi, sase pasaje si trei noduri rutiere. Viteza maxima de circulatie pe aceasta legatura va fi de 100 de kilometri pe ora.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005228 (s)