News Flash:

Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV-SIDA este marcata azi in Timisoara

1 Decembrie 2013
1245 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV-SIDA, 1 decembrie, Grupul local de acțiune HIV/SIDA, format din Direcția de Sănătate Publică Timiș, ARAS – Asociația Romană Anti-SIDA Timișoara, Asociaţia LGBTeam Timişoara, Programul „Eu sunt! Tu?” al PSI Romania, Societatea pentru Copii şi Părinţi – SCOP – Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara, organizează o campanie de informare.
Ziua Mondială de Luptă Impotriva HIV/SIDA se celebrează la 1 decembrie începand din 1988, ca oportunitate a oamenilor de pretutindeni să se unească în lupta împotriva maladiei și să fie solidari cu cei care trăiesc cu boala.
Conform estimărilor, la sfarşitul anului 2012, pe glob, erau 35,3 milioane de persoane infectate cu HIV din care 32,1 milioane adulţi şi 3,3 milioane copii sub 15 ani. In Romania, potrivit Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, pană la 30 septembrie, la 54% dintre persoanele infectate cu HIV în acest an, calea de transmitere a fost heterosexuală. Numărul pacienţilor în viaţă este de 12.119.
Obiectivele campaniei, aflată la a 15-a ediţie în Timişoara, sunt: creşterea numărului de persoane informate şi educate în legătură cu HIV/SIDA; creşterea numărului de persoane, în special din grupele de risc, care solicită efectuarea unui test de depistare a infectării cu HIV şi creşterea numărului de persoane care adoptă un comportament sănătos în relaţie cu HIV/SIDA.
Activităţile ce se desfăşoară în acest an sunt:
1. întalniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei;
2. distribuirea de materiale privind HIV/SIDA, informarea populaţiei ţintă cu privire la HIV/SIDA şi promovarea testării în cluburile şi caminele timişorene;
3. formarea fundei umane în Piaţa Unirii – sambătă, 30 noiembrie, de la ora 15.00;
4. derularea unui flashmob în spaţiul food court din Iulius Mall - sambătă, 30 noiembrie, de la ora 19.00.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006014 (s)