News Flash:

DSP Timis a primit 12.000 de doze de vaccin antigripal

3 Decembrie 2013
1363 Vizualizari | 0 Comentarii
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat marţi că a primit 12 mii de doze de vaccin antigripal Influvac, care sunt suficiente, în condiţiile în care, în anii trecuţi, a rămas neutilizată o cantitate semnificativă din cele primite la nivelul judeţului. 

'Primele cinci sute de doze de vaccin sunt destinate instituţiilor Ministerului Apărării Naţionale din teritoriu, iar restul vor fi repartizate, conform cu catagrafiile depuse în termen, tuturor medicilor de familie vaccinatori care vor lua de la DSP dozele prevăzute', a declarat marţi Dana Şpac, purtător de cuvânt al DSP Timiş. 

Pacienţii care se regăsesc în categoriile specifice stabilite pentru această campanie de vaccinare pot fi vaccinaţi cu Inluvac - seringă preumplută, deîndată ce medicul de familie îi va anunţa.

Raportarea medicilor de familie către DSP Timiş, în săptămâna 18-24 noiembrie 2013, arată că numărul virozelor şi cel al formelor uşoare de pneumonie se încadrează în limite normale pentru perioada de timp în care suntem.

'Au fost raportate 1.249 de viroze, din care 46 de forme au necesitat internare, şi 272 de pneumonii, din care 69 de internări. Nu a fost raportat niciun caz de gripă', a precizat Şpac.

Vaccinul primit de DSP Timiş are corespondenţa în recomandările OMS şi este inclus în deciziile UE pentru vaccinarea din sezonul rece 2013-2014. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1335 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007694 (s)