News Flash:

Primarul Nicolae Robu si-a cerut scuze dupa dezvaluirile legate de marii datornici

30 Noiembrie 2013
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu a prezentat, miercuri, un Top10 al datoriilor pe proprietăţi de terenuri şi clădiri din Timişoara, însă datele oferite au fost eronate. Primarul Nicolae Robu a recunoscut că cifrele concrete comunicate ieri nu reprezintă date corecte ale contribuabililor în cauză ca urmare a unor erori intervenite în procesul de centralizare a datelor. 
 
„In realitate, unii dintre contribuabili au datorii mai mici sau chiar mult mai mici decat cele prezentate, dar, ele tot datorii se cheamă şi, prin urmare, contribuabilii au datoria, chiar obligaţia, de a şi le achita. Confirmăm datoria Bega Grup la nivelul anunţat de dl.Emil Cristescu şi regretăm eroarea intervenită în procesul de centralizare a datelor. Ne cerem scuze pentru comiterea ei”, a transmis Nicolae Robu.
 
Primarul Timişoarei a dorit să îi nominalizeze pe cei mai mari datorinici, unii dintre ei fiind şi cei mai mari contribuabili, pentru a pune presiune pe ei să îşi achite taxelor şi impozitelor locale, informeaza Adevarul.ro. 
„In contextul în care, din păcate, se dovedeşte că nivelul de conştiinţă al multor contribuabili lasă mult de dorit. Totodată, ţinem să mulţumim tuturor celor care, persoane fizice sau juridice, şi-au făcut datoria şi, fără nicio presiune asupra lor, şi-au achitat la timp toate dările”.
 
Pe primul loc în lista lui Robu este Coca Cola cu o datorie de 8.035.700 lei la bugetul local. Poziţia a doua este ocupată de Bega Grup, la distanţă mare, cu 3.926.163 lei. Locul trei revine Timcon SA care are datorii la taxe si impozite de 3.212.748 lei. Topul datornicilor la bugetul local îi menţionează apoi pe cei de la Prima Construct (1.585.528 lei), Valkira Invest (1.261.271 lei), Interporto Romania (1.006.804 lei), Monlandys (898.160 lei), Ecosysteme (584.552 lei), UMT (239.596 lei) şi IMRU (109.920 lei).
 
 “In momentul de faţă, firmele de Bega Grup au o datorii curente totale de 100.000 lei. Suntem unul dintre principalii contribuabili la bugetul local. Este o greşeală de interpretare a datelor pe care le-a primit domnul primar “, a declarat Emil Cristescu,  vicepreşedintele Bega Grup.
 
Cei de la Coca Cola Romania, arătaţi cu o datorie de peste opt milioane lei, se află într-un proces cu Primăria Timişoara, astfel că datoriile nu pot fi anunţate pană la soluţionarea litigiului. 
 
“In momentul de faţă este pe rolul instanţei un litigiu cu Direcţia Fiscală Timişoara pentru reevaluarea proprietăţilor, dorim să ne păstram dreptul a nu ne pronunţa pană în momentul în care va exista o sentinţă a instituţiilor competente”, au transmis cei de la Coca Cola HBC Romania.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006276 (s)