News Flash:

Somajul va creste in zona Cataluniei, iar romanii sunt primii care vor avea de suferit, sustine Federatia asociatiilor de romani din Europa

28 Octombrie 2017
1199 Vizualizari | 0 Comentarii
spania
Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) susţine că şomajul va creşte în zona Cataluniei, în următoarele săptămâni, din cauza proclamării independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, iar primii care vor avea de suferit vor fi românii.

„După un referendum ilegitim, pe 1 octombrie, după cateva săptămâni de incertitudine politică, Parlamentul Catalan a declarat astazi (vineri - n.red.) independenţa Cataluniei. În acelaşi timp, Guvernul central de la Madrid a propus, iar Senatul a aprobat activarea articolului 155 pentru Catalunia, ceea ce însemnă destituirea Preşedintelui Guvernului Catalan, cât şi a miniştrilor lui, dizolvarea Parlamentului Autonom, şi Alegeri Anticipate pe 21 Decembrie”, conform unui comunicat de presă transmis vineri de FADERE.

Sursa citată precizează că tensiunile politice din ultimele zile au făcut ca peste 1.800 de firme să plece din zona Cataluniei în alte parţi ale Spaniei. Între acestea se numără şi băncile Caixa şi Sabadel, care şi-au mutat sediul la Madrid.

„În Spania locuiesc peste un milion de români, iar în zona Cataluniei sunt peste 150.000. Cu toate că românii din zona Cataluniei formează o comunitate puternică şi bine integrată românii nu au fost chemaţi să participe la referendumul de pe 1 octombrie pe motivul că nu sunt cetăţeni, ci doar rezidenţi. Chiar dacă Guvernul de la Madrid a transmis nenumărate mesaje optimiste, credem că şomajul va creşte considerabil în zona Cataluniei în următoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi românii. Vrem să venim în sprijinul lor şi să le oferim posibilitatea să lucreze în alte zone ale Spaniei”, a declarat preşedintele FADERE, Daniel Tecu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)