News Flash:

Doi ani de la tragedia Colectiv: Numele membrilor trupei Goodbye to Gravity decedati in incendiul din Colectiv vor fi trimise catre Marte

27 Octombrie 2017
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
Goodbye to Gravity
Numele membrilor decedati ai trupei Goodbye to Gravity vor fi trimise catre Marte prin intermediul sondei de aterizare InSight detinuta de NASA, care va fi lansata in mai 2018, scrie Descopera.
Atunci cand va ajunge pe Marte, sonda de aterizare InSight, detinuta de NASA, va avea la bord atat intrumente stiintifice, cat si numele a milioane de persoane, inclusiv ale celor patru membri ai trupei Goodbye to Gravity care au decedat in incendiul din clubul Colectiv.
Unul dintre fanii trupei, Andreas Schönhofen, din Germania, a decis sa-i adauge pe lista de ''imbarcare'' catre Marte pe cei patru membri: Alex Pascu, Mihai Alexandru, Vlad Telea si Bogdan Enache. Andreas sustine ca a dorit sa aduca un omagiu celor patru membri decedati in cadrul incendiului. ''In memoria celor patru membri decedati ai trupei <<Goodbye to Gravity>> am adaugat numele acestora in misiunea InSight catre Marte NASA. Numele lor (impreuna cu alte doua milioane) vor fi adaugate pe un microcip care se va afla la bordul sondei de aterizare,'' a declarat barbatul pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el sustine ca numele trupei ''Goodbye to Gravity'' are o legatura stransa cu zborul in spatiu si astronomie. 
Pana in prezent in misiunea InSight s-au inscris 230 de tari, Romania fiind pe locul 34 cu peste 8.000 de nume.
Misiunea InSight va consta in investigarea subsolului martian. Noul vehicul specializat va fi echipat, printre altele, cu un seismometru, pentru a detecta eventualele cutremure, si cu un termometru de adancime pentru a determina cat de multa caldura este emisa de nucleul planetei. In afara faptului de a afla daca nucleul lui Marte este lichid, solid sau o combinatie intre cele doua stari de agregare, oamenii de stiinta vor sa afle de ce a patra planeta de la Soare a avut o evolutie foarte diferita de a Terrei. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004843 (s)