News Flash:

Traian Basescu, la Timisoara: Inspectia Judiciara trebuie scoasa din CSM, o vedem ca pe o institutie independenta

27 Octombrie 2017
956 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu amendat
Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat, vineri, la Timisoara, ca, in opinia PMP, Inspectia Judiciara trebuie scoasa din CSM si o vede ca pe o “institutie independenta, nu numita, ci desemnata de magistrati” transmite corespondentul MEDIAFAX.
Traian Basescu a vorbit, vineri, la Timisoara, despre conditiile in care partidul pe care-l conduce va sustine in Parlament modificarea Legilor Justitiei.
Astfel, fostul presedinte al Romaniei a afirmat ca PMP considera ca Inspectia Judiciara ar trebui scoasa din CSM si sa functioneze ca o institutie independenta.
“O mare discutie este legata de Inspectia Judiciara. In mod categoric, Inspectia Judiciara trebuie scoasa din CSM. Pentru ca daca inspectorii judiciari se duc in fata CSM-ului cu puncte de vedere, iar CSM-ul voteaza impotriva punctului de vedere al Inspectiei Judiciare, practic inspectorii judiciari nu sunt liberi. In acelasi timp, excludem posibilitatea ca Inspectia Judiciara sa ajunga in Ministerul Justitiei. Din acest punct de vedere, am observat ca pana si Tudorel Toader si-a nuantat parerea si vorbeste si el despre o institutie independenta. Noi vedem Inspectia Judiciara ca pe o institutie independenta, nu numita, ci desemnata de magistrati. Exact cum se alege CSM-ul de catre magistrati, la fel sa se aleaga si inspectorii judiciari, proportional de catre procurori de pe toate treptele si de catre judecatori de pe toate treptele. Procurorii sa inspecteze procurori si judecatorii sa inspecteze judecatori. Dar aceasta Inspectie Judiciara trebuie sa aiba un consiliu al ei, format din inspectori judiciari cu experienta care sa valideze rapoartele. Asa vedem noi functionarea Inspectiei Judiciare, in niciun caz numirea inspectorilor in aceasta Inspectie Judiciara independenta sa se faca de catre ministru, de catre CSM sau altcineva. Ei trebuie alesi de magistrati”, a afirmat Traian Basescu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005009 (s)