News Flash:

Balbaielile continua! Ce spune ministrul Olguta Vasilescu despre pilonul II de pensii

27 Octombrie 2017
1000 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, vineri, la finalul unei conferinte organizata de Reprezentanta Comisiei Europene, ca nu se pune problema desfiintarii Pilonului II de pensii si ca nu se reduc contributiile la Pilonul II.
Intrebata daca Guvernul va renunta la Pilonul II de pensii, ministrul Muncii a raspuns ca nu se intentioneaza acest lucru.
„Nu exista asa ceva. Pana la urma, Pilonul II este al statului, chiar daca are management privat. Cum sa renuntam? E o legislatie. Sunt foarte multi romani care apartin de acest pilon de pensii. Nu se pune problema sa il desfiintam”, a declarat Lia Olguta Vasilescu.
Procentul de plata catre Pilonul 2 de pensii va fi redus de la 5,1 la 3,7%, fara a fi afectata valoare nominala din prezent, a anuntat ministrul Muncii la inceputul sedintei de Guvern de joi, precizand ca suma care este achitata azi catre administratorii Pilonului 2 va fi cel putin aceeasi la anul, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului brut cu 20%.

„Acel procent a fost pus într-o perioadă în care Pilonul II avea nevoie de resurse. Acum, după atâţia ani, nu cred că mai este cazul să urcăm procentul în fiecare an”, a explicat ministrul la finalul conferinţei organizată vineri.

Întrebată dacă procentul la pilonul II de pensii va scădea pe măsură ce va creşte salariul minim, Vasilescu a răspuns: „Nu neapărat, dar anul acesta a fost vorba de întoarcerea sarcinii fiscale”.

„Contribuţiile la Pilonul II nu se reduc. Anul acesta sunt şapte miliarde care se livrează Pilonului II de pensii. Anul viitor vor fi tot şapte miliarde. Având în vedere că va creşte baza de impozitare şi că salariul pe brut creşte cu 20%, era normal ca acest procent să scadă, dar în valoare nominală este aceeaşi sumă şi anul viitor, ca anul acesta. România va rămâne în continuare pe cei trei Piloni de pensii”, a adăugat Vasilescu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)