News Flash:

Soc la Cupa Mondiala: qatarezii dau inapoi si incep sa recunoasca numarul mare de muncitori care au murit la constructia stadioanelor

30 Noiembrie 2022
324 Vizualizari | 0 Comentarii
Cupa Mondiala

Coordonatorul Cupei Mondiale, Hassan Al-Thawadi, a declarat ca intre 400 si 500 de muncitori migranti au murit ca urmare a lucrarilor efectuate in cadrul proiectelor legate de turneu - o cifra mai mare decat cea anuntata anterior de oficialii qatarezi, scrie CNN.

Intr-un interviu cu Piers Morgan, difuzat luni la TalkTV, Al-Thawadi a fost intrebat despre numarul de decese ale muncitorilor migranti ca urmare a lucrarilor efectuate in cadrul turneului si a spus: "Estimarea este in jur de 400, intre 400 si 500 de persoane, informeaza Mediafax.

In noiembrie 2022, un oficial guvernamental a declarat pentru CNN ca au existat trei decese legate de munca pe stadioanele Cupei Mondiale si 37 de decese care nu au legatura cu munca.

The Guardian, intre timp, a raportat anul trecut ca 6.500 de muncitori migranti din Asia de Sud au murit in Qatar de cand tara a a fost desemnata gazda Cupei Mondiale, in 2010, majoritatea fiind implicati in munci periculoase, efectuate adesea in conditii de caldura extrema.

Raportul nu a facut legatura intre toate cele 6.500 de decese si proiectele de infrastructura ale Cupei Mondiale si nu a fost verificat de CNN.

Anul trecut, Al Thawadi - cel care se ocupa de conducerea pregatirilor Qatarului - a contestat informatia si a declarat pentru CNN ca numarul publicat de The Guardian este un "titlu senzational" care induce in eroare si ca raportul nu are context.

Intre timp, un oficial guvernamental din Qatar a declarat luna trecuta pentru CNN: "Raportarea de 6.500 ia numarul tuturor deceselor lucratorilor straini din tara pe o perioada de 10 ani si il atribuie Cupei Mondiale. Acest lucru nu este adevarat si neglijeaza toate celelalte cauze de deces, inclusiv boala, batranetea si accidentele de circulatie. De asemenea, nu recunoaste faptul ca doar 20% dintre lucratorii straini din Qatar sunt angajati pe santierele de constructii."

Potrivit Amnesty International, lucratorii migranti reprezinta 90% din totalul fortei de munca din Qatar.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006322 (s)