News Flash:

SMURD intentioneaza sa infiinteze o academie europeana de urgenta

10 Octombrie 2013
1386 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul Judetean (CJ) Mures si Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD) colaboreaza pentru realizarea unui proiect prin care sa acceseze finantare în viitorul exercitiu bugetar european, care are ca obiectiv înfiintarea unei academii europene de urgenta.

'Consiliul Judetean are aproape 50 de hectare de teren în comuna Gornesti, este terenul fostei unitati militare. Pe acel teren se afla momentan si niste rezervoare de combustibil, dar se afla si cateva cladiri. Evident fiind o suprafata atat de mare, trebuie sa avem în vedere un proiect mare, unul care nu trebuie sa se limiteze a fi un proiect judetean, regional sau chiar national. In discutiile pe care le-am avut cu dr. Raed Arafat, cel care coordoneaza SMURD-ul, am stabilit foarte clar atat intentia cat si colaborarea între CJ si SMURD, pentru a pune bazele proiectului de înfiintare a unei academii nationale sau a unei academii europene pentru medicina de urgenta, unde sa existe în fapt toata infrastructura de pregatire a interventiilor si de calificare a medicilor în medicina de urgenta. Va fi un proiect complex, în care va fi angrenat SMURD, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si evident si CJ Mures', a declarat joi, Ciprian Dobre, presedintele CJ Mures.

Dobre si-a exprimat speranta ca, în perioada de finantare europeana 2014-2020, acest proiect va fi finalizat si promovat, astfel încat judetul si municipiul Targu Mures sa devina un important pol al medicinii de urgenta din Europa.

Presedintele CJ Mures a subliniat ca, deocamdata, nu se poate vorbi despre costuri, dar ca judetul are potential în acest domeniu si trebuie sa îl valorifice.

'Sunt creionate obiectivele si scopul, urmand sa se procedeze la efectuarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv. Despre costuri putem vorbi dupa întocmirea studiului de fezabilitate. Avem acest potential si aceasta oportunitate, este un moment operativ pe care noi, foarte clar, trebuie sa-l exploatam; faptul ca am dezvoltat medicina de urgenta, faptul ca am dezvoltat ceea ce înseamna interventia prin ISU si ca-l avem într-o pozitie foarte buna pe dr. Raed Arafat. Daca vom avea nevoie de Ministerul Sanatatii, evident va fi cooptat si ministerul si alte structuri, orice structura, orice institutie care  se va implica si de care va fi nevoie sunt partenerii nostri de pe-acum. Proiectul va fi realizat prin fonduri europene, este un proiect foarte mare, care excede posibilitatilor financiare ale CJ, chiar si ale ministerului', a precizat Ciprian Dobre.


ar european ministerul sanatatii ciprian dobre
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1778 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004822 (s)